No tak, ale nie wiadomo, czy ten obiektyw będzie dostępny w salonie. Jeszcze wczoraj dowiedziałbym się na miejscu, ale w weekend mają nieczynne. No a jak się w poniedziałek okaże, że nie ma, to jestem na lodzie...
No tak, ale nie wiadomo, czy ten obiektyw będzie dostępny w salonie. Jeszcze wczoraj dowiedziałbym się na miejscu, ale w weekend mają nieczynne. No a jak się w poniedziałek okaże, że nie ma, to jestem na lodzie...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ogarniali kiedys wypozyczanie zdalne, robilo sie przelew jako zabezpieczenie i potrafili wyslac szybko kurierem, wiec sprobuj moze tez w procentrum w Warszawie.
Mam 30/1,4
wiem to nie 50, ale mam też EC-20 co daje Ci 60 mm. Wprawdzie z 1,4 skacze na 2,8 ale...
jak co to DHL w poniedziałek
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki za propozycję, ale zdaje się, że już wyszedłem z opresji. Kasę udało mi się wykombinować, więc kupować na raty nie muszę, a sigma-sklep dostarcza towar kurierem w 24h, więc obiektyw powinien się znaleźć w moich rękach na czas. Aczkolwiek nie zmienia to faktu, że w Poznaniu jest on nie do dostania od ręki. Z tego, co słyszałem od sprzedawców, to popyt na obiektywy 4/3 jest tak znikomy, że nikt nie chce ich zamawiać od dystrybutorów. Podobnie jest w przypadku Pentaksa.
[QUOTE=rakukrakow;631013]no to ja pochwale się zdjęciami z Sigmy 30 + E-3, fotki po obróbce (niestety ISO 1000 więc musiały być trochę podrasowane).
Szkoda tylko, że nic sensownego do tematu nie wnosząAle maluszek odjechany!
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
[quote=MicSzu;631030]
Sorki, teraz dostrzegłem że wątek dotyczy Sigmy 50, a ja wrzuciłem 30.Zasugerowałem się postami, ktoś prosił o przykłady zdjęć z tego szkiełka.
A przy okazji, też wahałem się pomiędzy właśnie 30 i 50 mm. widać co wybrałem. Czytałem dużo, na temat tych obiektywów i jedyne co mogę potwierdzić to losowość AF. Jak pod tym względem ma się 50 ??
Zaryzykowałem i zamówiłem tę 50-tkę. Jutro już powinienem ją mieć. Zobaczymy, jak to jest z tym AF, czy faktycznie taki diabeł straszny, jak go malują.
Ja w swoim e30+S50 musiałem skorzystać z kalibracji, tylko +1 ale trza było.
e-520+kity, e-30, zd 14-54, zd 50-200, s50 1.4, Metz 58