Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 21011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 133

Wątek: Sigma 50mm f/1.4

Alleg_pl
    Gość
    Pytałem, być może że do bardziej popularnych systemów mają czasem na sklepie po klika sztuk szkła na które jest ''popyt''.
    mysle(ale moge sie mylic) ze system Sony jest nie wiele bardziej popularny niz 4/3, szczegolnie ze 12-24 to specyficzne szklo, to nie standardowy zoomik, ktorego sie sprzedaja 3 szt dziennie.
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    A ... wam się główkach za przeproszeniem, co w moich wypowiedziach uważasz za ''żenujace'' ?
    Co do fotoplusa to wiem, że nie gryzą, byłem tak kilkukrotnie (zawsze można się czymś ''pobawić'') lecz nigdy nie mieli na stanie np.S50 do 4/3 i napewno nie ściągną NIKOMU 5 sztuk bo ktoś ma taki ''kaprys'' sobie poprzebierać
    [ot]
    to jakos dziwnie cie tam obslugują.
    a zenujace jest to ze wiekszosc twoich postow to bezsensowny flame nie wprwadzajacy nic do dyskusji poza przepychankami, zadnych uzytecznych dla osoby ktora zalozyla ten watek informacji (poza informacja ze kundle sa **** i ogolnie **** warte), Jezdzisz po innych bez zadnych zachamowan, i oczywiscie wiesz doskonale co kazdy ma w torbie ( bo w koncu my mamy tylko kundle, nie stac nas na nikkory... hmm, no ciekawe, jakos tego nie zauwazylem, ale ty wiesz lepiej. Tak samo twoje niesamowicie pomocne wypowiedzi w watku o T17-50/2.8 na zasadzie w d*** bylem i g**** widzialem, to ze "słyszałes" i "podobno".
    Tak samo wiele twoich wybitnych postów na forum Nikona, smiechu warte, naprawde.
    [/ot]

do kolegi zainteresowanego ta sigmą, zadzwon, to prawie nic nie kosztuje, a jestem prawie pewien ze panowie z niejednego szanujacego sie sklepu fotograficznego obsluza cie w godny sposob.
    Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 2.06.10 o 11:16

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    [ot]
    to jakos dziwnie cie tam obslugują.
    a zenujace jest to ze wiekszosc twoich postow to bezsensowny flame nie wprwadzajacy nic do dyskusji poza przepychankami, zadnych uzytecznych dla osoby ktora zalozyla ten watek informacji (poza informacja ze kundle sa **** i ogolnie **** warte), Jezdzisz po innych bez zadnych zachamowan, i oczywiscie wiesz doskonale co kazdy ma w torbie ( bo w koncu my mamy tylko kundle, nie stac nas na nikkory... hmm, no ciekawe, jakos tego nie zauwazylem, ale ty wiesz lepiej. Tak samo twoje niesamowicie pomocne wypowiedzi w watku o T17-50/2.8 na zasadzie w d*** bylem i g**** widzialem, to ze "słyszałes" i "podobno".
    Tak samo wiele twoich wybitnych postów na forum Nikona, smiechu warte, naprawde.
    [/ot]

do kolegi zainteresowanego ta sigmą, zadzwon, to prawie nic nie kosztuje, a jestem prawie pewien ze panowie z niejednego szanujacego sie sklepu fotograficznego obsluza cie w godny sposob.

A bo twoje wnoszą, w wątku tamrona powiedziałem jak jest, wiec nie wciskaj mi człowieczku bajek, ze tamron 17-50 to CUDOWNE SZKŁO O PANCERNEJ budowie bo to niestety nic innego jak plastikowa wydmuszka (owszem dobra optycznie ale mechanicznie nic dobrego). A że nikkor 17-55 i inne drogi to trzeba sie cieszyć tym co się ma... I nie ''jade'' po nikim tylko tak zatwardziale bronicie tych wszystkich sigm, tamronów że szkoda gadac... a sami dobrze wiecie jak sprawa wygląda i sami sobie oczy zamydlacie
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

S4INT
    Gość
    A że nikkor 17-55 i inne drogi to trzeba sie cieszyć tym co się ma...
    Masz racje - ciesze się tym co mam i robie tym zdjęcie (lepsze/gorsze - ale jakoś nikt nie pisze: "o jezu, widać, że z tej gównianej sigmy"), a nie wylewam frustracje na forach internetowych. Ty jakoś strasznie dużo piszesz, a zdjęć ani widu...

I nie ''jade'' po nikim tylko tak zatwardziale bronicie tych wszystkich sigm, tamronów że szkoda gadac... a sami dobrze wiecie jak sprawa wygląda i sami sobie oczy zamydlacie
    Bo wyobraż sobie, że MAMY te straszne, złe, niedobre, dziadowskie Sigmy i Tamrony - i przynajmniej możemy cokolwiek o nich napisać, a nie powtarzać co się usłyszało na forach (swoją drogą ciekawy filtr masz - wyłapujesz tylko te wątki i posty o problemach), lub to co się wydaje, że tak jest. Ja używam i mogę powiedzieć jak coś działa - Ty zaś możesz dalej uprawiać trollerke pospolitą pisząc jako objawiony nie mając nawet szkła w ręce, nie mówiać o zrobieniu jakiejkolwiek sesji (tak wiem - "bawilem się tym i tym").
    Niestety to bardzo podważa Twoją wiarygodność (właściwie niweluje ją do zera).

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Masz racje - ciesze się tym co mam i robie tym zdjęcie (lepsze/gorsze - ale jakoś nikt nie pisze: "o jezu, widać, że z tej gównianej sigmy"), a nie wylewam frustracje na forach internetowych. Ty jakoś strasznie dużo piszesz, a zdjęć ani widu...

Bo wyobraż sobie, że MAMY te straszne, złe, niedobre, dziadowskie Sigmy i Tamrony - i przynajmniej możemy cokolwiek o nich napisać, a nie powtarzać co się usłyszało na forach (swoją drogą ciekawy filtr masz - wyłapujesz tylko te wątki i posty o problemach), lub to co się wydaje, że tak jest. Ja używam i mogę powiedzieć jak coś działa - Ty zaś możesz dalej uprawiać trollerke pospolitą pisząc jako objawiony nie mając nawet szkła w ręce, nie mówiać o zrobieniu jakiejkolwiek sesji (tak wiem - "bawilem się tym i tym").
    Niestety to bardzo podważa Twoją wiarygodność (właściwie niweluje ją do zera).
    Bla bla bla.. panie ''fotografie od sesji'' Tylko wy uzywacie a nikt inny nie i ja pisze same dyrdymały choc miałem do czynienia z kilkoma tymi szkłami... no faktycznie nie jestem wogóle wiarygodny, wy tylko wszystko wiecie.

Szczególnie Ty i kolega na A
    Ostatnio edytowane przez MicSzu ; 2.06.10 o 11:33

Alleg_pl
    Gość
    Bla bla bla.. panie ''fotografie od sesji''
    dalej uwazasz ze wnosisz cos do tematu?
    (tak wygladal caly post kolegi przed edycją)

się taki mały offtopic zrobil...
    Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 2.06.10 o 11:34

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    dalej uwazasz ze wnosisz cos do tematu?
    (tak wygladal caly post kolegi przed edycją)
    Ostatnimi postami nie wnosze nic tak jak i wy więc czym się mam przejmowac? To, że napisałeś ''zadzwon'' tez za wiele nie wnosi.

S4INT
    Gość
    Bla bla bla.. panie ''fotografie od sesji''
    Wiem, wiem - zabrakło argumentów... ale tym mnie nie obrazisz.

Tylko wy uzywacie a nikt inny nie i ja pisze same dyrdymały choc miałem do czynienia z kilkoma tymi szkłami...
    Właśnie chodzi o to, że WSZYSCY używają, a TY nie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Panowie, dyskusja zmierza w niebezpiecznym kierunku.

Ja tylko dodam, że przed zakupem Sigmy 50-tki napisałem maila do Sigmy ProCentrum w Poznaniu z pytaniem, czy mają ten obiektyw na stanie. Następnego dnia rano dostałem odpowiedź, że mają chyba tylko w Warszawie, a w Poznaniu do 4/3 jest tylko 10-20 mm i 150 mm - po jednej sztuce. Polecili mi zamówić w sklepie internetowym Sigmy. Stwierdziłem, że skoro mam mikroregulację AF, to mogę zaryzykować i zamówiłem. Przesyłka dotarła w 24 h.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Panowie, dyskusja zmierza w niebezpiecznym kierunku.

Ja tylko dodam, że przed zakupem Sigmy 50-tki napisałem maila do Sigmy ProCentrum w Poznaniu z pytaniem, czy mają ten obiektyw na stanie. Następnego dnia rano dostałem odpowiedź, że mają chyba tylko w Warszawie, a w Poznaniu do 4/3 jest tylko 10-20 mm i 150 mm - po jednej sztuce. Polecili mi zamówić w sklepie internetowym Sigmy. Stwierdziłem, że skoro mam mikroregulację AF, to mogę zaryzykować i zamówiłem. Przesyłka dotarła w 24 h.
    Właśnie ta regulacja w body może być bardzo pomocna--> dziś sam wysłałem moją S30 do kalibracji (kurier 40zł z własnej kieszeni;/) i podejrzewam, że owy obecny błąd w mojej S30 mógłbym skorygować własnie za pomocą owej funkcji w body... ale niestety w korpusach, które posiadam nie ma takiej możliwości a szkoda.

Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Powiedzcie mi jeszcze jedno, czy w body e-520 jest ta cala mikroregulacja? Bo moze nie wiem jak sie to nazywa.

Kolejna sprawa, to czy jest na forum ktos z Nowego Sacza lub okolic, kto ma Sigme 50 lub ZD 50 i moglby jej uzyczyc na 5 min?