Witam!
Mam taki problem: Jakis rok temu w C-4000 po okolo 2 msc. uzytkowania zrobily mi sie 2 dead pixele (jak sadze). Reklamowac nie probowalem, bo raz ze ponoc podstawa do reklamacji sa wiecej niz 3 martwe punkty, a dwa ze kupowany byl za granica. Wtedy doczytalem i odpalilem pixel mapping i nic to nie pomoglo. Probowalem kilkakrotnie i po jakims czasie - tak samo bez efektu.
Teraz mnie wzielo na sprawdzania aparatu i takie tam roznosci - 2 pixele nadal sa (nic nowego przez rok nie przybylo), po odpalaniu p.m. nadal bez zmian.
Jakies sugestie? Porady? Wskazowki? Nie wiem czemu tak sie dzieje, nie wiem czemu to nie dziala, skoro widze na forum, ze sobie te opcje chwalicie. Nie wiem czy to naprawde jest dead pixel, ale jak nie, to nie mam pojecia co to moze byc. Wg mnie to super mocno wyciety kwadracik-dziurka w matrycy
Wiem, ze nie jest to specjalnie widoczne (lewy dolny rog, drugi na mniej wiecej podobnej wys. ale blizej srodka), ale fakt faktem, ze cos nie gra - to raz; a dwa - ze funkcja ktora ponoc jest lekarstwem u mnie nie dziala
W zalaczniu fragment zdjecia: