Przeczytałam CAŁY ten działgdyż mam zamiar zrobić sobie ministudio, przedmioty, portrety, fun, nauka... Takie tam, więc nie za drogie. Tymczasowo mam do dyspozycji pusty biały pokój ok. 5x5, potem będę się martwiła
. Lamp na pewno sztuk 2, potem pewnie i trzecia + jakaś blenda większa. Mam parę pytań
1. Jeżeli chińczyk, to od 200Ws... więc jak myślicie, lepiej lampa 100Ws czy żarówka 68Ws/34Ws [ta regulowana]? 200Ws to będzie dla mnie na pewno za dużo, głównie mnie ta płynna regulacja kusi...
2. Chińczyki są w różnych wersjach, tak? CY100K? CY100MR? CY100MP? w sklepach widzę tylko CY100MR, czym się różni seria K? MP to podobno MR + wybór czy działa na pierwszy czy drugi błysk, anything else?
3. Jak znajdę, jakie akcesoria są z nim kompatybilne? Jakie on ma "mocowanie"? Czy mam dowolność w kupnie np. softboxa czy muszę na coś uważać? Czy softbox "uniwersalny, o adapterze 11-14cm" będzie pasował?
4. CY100[x, nie wiem, jaki gdyż patrz punkt 2] mają już od razu żarówki modelujące, prawda?
5. Jak wygląda zasilanie tych lamp? Z sieci po prostu, tak?
[wyzwalaniem zajmę się potem]
[niestety, szukanie czegokolwiek byłoby latwiejsze, gdyby były podane np. nazwy, a nie linki do allegro z samym numerem czy stron już teraz 404... :/]