Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 143

Wątek: Sony A200 plastikowy bagnet!

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez C+
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Chciałem zauważyć, że SONY ma szkła kryjące w FF zakres na jaki jest największe zapotrzebowanie. Świetny ZA 24-70/2,8
    Od kiedy można go kupić? A gdzie Sony ma sensowne profi teleobiektywy?
    Jak to od kiedy? Ty nie wiesz? Przecież masz świetne źródła informacji W tym miesiącu możesz go mieć w torbie. Na kkm "grupa" od marketingu SONY już ogłosiła jego wejście do sprzedaży.

A gdzie Sony ma sensowne profi teleobiektywy?
    Rozumiem, że bez ultra tele nie można być profi Na stadionach to SONY jeszcze długo nie znajdziesz, ale w studio i przy kotlecie zapewne całkiem szybko.

Oferta Sony niczym nie odbiega od oferty Olympusa...

I żadne gadki oraz sny o potędze tego nie zmienią Jest jak jest, a co będzie to się okaże.
    Tu się z Tobą zgodzę Oferta SONY niczym nie odbiega od ofery Olympusa, a uwaga o snach i potędze bardzo trafna

Firma się rozwija i myślę, że żadne forumowe gadki nie przeszkodzą jej w osiągnięciu dobrej trzeciej pozycji.

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dziś, będąc z wizytą u rodziców, dorwałem się na chwilę do telewizora. I chłonąc przepięknej wartości spot reklamowy zauważyłem reklamę Alfy 350. I teraz pytanie: czy totalny amator, chcący kupić sobie lustro, wybierze coś, co ma silny marketing, reklamy lecą w telewizji, oferuje kosmiczne parametry (14MPxl matryca, LV, odchylany monitor, stabilizacja, zoom cyfrowy, rozpoznawanie twarzy) czy też coś, co ma metalowy bagnet? Kurcze... On nawet nie zajarzy, czy bagnety są metalowe, czy plastikowe. Przyczepiliście się do tego, jakgdyby to był decydujący argument.
    A kupowanie przez osobę zaawansowaną i posiadającą dobre (a więc ciężkie) szkła korpusu totalnie amatorskiego z zamiarem trzymania za samą puszkę, świadczy po prostu o owym osobniku niezbyt dobrze i każe roztoczyć nad nim specyficzną opiekę lekarską.
    Padło pytanie: jaki zawodowiec będzie kupował A900 przy braku szkieł. Kurcze... Z tak niską ceną, to nie będzie musiał być zawodowiec. Kto powiedział, że ta puszka będzie reglamentowana tylko dla osób z identyfikatorem profi? Twierdzenie zaś, że będzie za droga na kieszeń amatora, jest trochę absurdalne, bowiem dowodzi postrzegania rynku foto tylko i wyłącznie poprzez pryzmat naszych zarobków. Przypominam więc, że Polska nie jest strategicznym i docelowym rynkiem producentów sprzętu fotograficznego.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Marcin510
    Gość
    no ta reklama leci non stop
    cos mni sie wydaje ze sony sprzeda teraz najwiecej amatorskich lustrzanek

ma bajery ten model, idealny dla amatora

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510
    no ta reklama leci non stop
    cos mni sie wydaje ze sony sprzeda teraz najwiecej amatorskich lustrzanek

ma bajery ten model, idealny dla amatora
    Bo takie to mają być też puszki, dla amatorów i to takich którzy mają średnie pojęcie o fotografii. 3 aparaty entry level, różniące się trochę ceną i trochę parametrami. Sony z dobrym efektem stosuję tą strategię w segmencie kompaktów - vide H7, H9.

Z drugiej strony - trochę przy okazji - świadomy użytkownik też ma wybór. Do tego dochodzi znacznie solidniejszy i droższy (ale jak na realia "zachodu" zupełnie tani!) A700 - i to ten aparat będzie zazwyczaj kupowany przez tych którzy planują podpinać coś więcej niż kitowe 18-70 i 75-300
    Zapraszam do albumu i galerii

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No nic - kilka zdjęć na potwierdzenie, że nie ma się czym tak bardzo przejmować:

A100 po rocznym, intensywnym użytkowaniu (mam 7 szkieł i tylko jeden zoom, bo głównie wolę stałki) - zbliżenie na najbardziej ustrzępione miejsce w plastiku:

[center:5c17665a46][/center:5c17665a46]

Tutaj dowód (z poziomicą opartą o ścianę w tle) że ten zestaw spokojnie udźwignie spory, ciężki obiektyw minolty (stare dobre wykonanie: metal + szkło):

Trochę lepiej złapany.. drugą ręką.. już nie za dodatkowego gripa tylko tego właściwego:

Jedno zdjęcie jest krzywo, ale to na prawdę ciężko utrzymać, więc proszę o wyrozumiałość. Podkreślę raz jeszcze, że nie ma co się przejmować tym elementem i nie wierzę, że jest aż tak bardzo podatny na uszkodzenia jak to niektórzy wieszczą.

Marcin510
    Gość
    magzyn foto video marzec

czytam
    wysoka rozdzielczosc matrycy okupiona jest niestety sporymi szumami, znacznie wyzszymi niz dajmy na to w alfie 700.
    Jesli mielibysmy szukac lustrzanek ktore z 350tka przegrywaja. beda to na przyklad olympusy 410 i 510

ogolnie narzekaja na 350 ze bardzo szumi
    no i napisali ze olki szumia bardziej, sugerujac ze sa to najgorsze aparaty

przeciez to totalne klamstwo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510
    magzyn foto video marzec

czytam
    wysoka rozdzielczosc matrycy okupiona jest niestety sporymi szumami, znacznie wyzszymi niz dajmy na to w alfie 700.
    Jesli mielibysmy szukac lustrzanek ktore z 350tka przegrywaja. beda to na przyklad olympusy 410 i 510

ogolnie narzekaja na 350 ze bardzo szumi
    no i napisali ze olki szumia bardziej, sugerujac ze sa to najgorsze aparaty

przeciez to totalne klamstwo
    Prosta zasada 350tka jest zła, ale Olki to nawet jeszcze gorsze

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Byłem wczoraj w sklepie dla idiotów, popatrzeć .
    Co ciekawego zaobserwowałem sprzedawca zachwalał co prawda 400D, ale zalecał, aby brać A200 , bo nowsze ... O olku nikt nawet nie wspomniał, Choć nie powiem mają pełny zestaw olka. Nawet E3 i kompletne zestawy reporterskie E510 + 14-54 z FL50
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A ja dziś widziałem dużą reklamę A350 na budynku. I nie z jakiegoś supermarketu, tylko po prostu Sony ;>
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    W TV też widziałem ładne spoty A350. A z tymi szumami większymi w E510/E410 to chyba prawda. W końcu te aparaty dzieli kawałek czasu i nie ma się co dziwić. Pewnie E-420/520 będą szumiały mniej. I tak w kółko. Porównania bez sensu, ale faktycznie chętnie się wytyka Olympusa tam, gdzie może być gorzej, jednocześnie milcząc tam gdzie jest lepiej. Tak jak z LV. Jak był w Olympusie bez uchylanego lcd, to lipa, bo niewykorzystany potencjał, a jak jest uchylany lcd, to lipa, bo się może urwać. Jednak jak te pomysły kopiuje inna marka, to jest wszystko cacy.

Pewnie za 10 lat do ISO 3200 wszystkie będą podobnie mało szumiały i wszystkim szumy będą zwisały. Teraz robi się z tego wyznacznik jakości. Puszki przeminą, obiektywy pozostaną