UFFF no to ładnie pojechali dobrze że tego nie kupiłem choć brałem ten model pod uwagę przy zakupie sprzętu.
UFFF no to ładnie pojechali dobrze że tego nie kupiłem choć brałem ten model pod uwagę przy zakupie sprzętu.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Ale nasze małe matryce mają więcej zalet niż wad i z tą myślą zostały zaprojektowane, a plastik w bagnecie nie ma zalet poza oszczędnością producenta. To dopiero nieładnie.
Ceny metali aż tak w górę poszły??![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
Hmmm - chcieliśmy tanie lustrzanki....
Nie demonizowałbym tak bardzo owego faktu. Sony jednak chyba wie co robi wytaczając kolejne działa w walce o taniość lustrzanek. Inne kroki tej firmy zdają się dość rozsądne w ostatnim czasie. Co z tego, że sobie tu powypisujemy jakie beee jest takie mocowanie jak liczy się sprzedaż - aparat bedą kupować ludzie, którzy pojechali po kamerę na promocji ale skoro się skończyły wzięli aparat - na promocji... - dosłownie znam taki przypadek
Plastikowe bagnety w niektórych amatorskich obiektywach funkcjonują od dość dawna i jakoś nie sądzę, żeby to był powód ich masowego sypania się... Inna sprawa, że nie kupiłbym takiego szkła (a co dopiero aparatu!)- godzi w moje poczucia estetyczno - techniczne... Myślę, że dla nabywców tego sprzętu to nie będzie problem - sztuka polega na tym, żeby im zapewnić czego chcą - tanią lustrzankę, z logo jak na TV, który chodzi bez zarzutu od czasów Baltony/Pewexu a i zdjęcia się pewnie będzie dało tym robić...![]()
Nie śmiej się fotomic. Inni pójdą również tą drogą bo zmusi ich do tego rynek i niska cena Alf. Pamiętasz dobre czasy, gdy w e-systemie nie było plastikowych bagnetów? To nie było 20 lat temu lecz całkiem niedawno. Najtańsze lustra będą chłamowate jak nigdy dotąd, ale ich cena będzie coraz niższa.Zamieszczone przez fotomic
To jest lustrzanka dla tych kupują pierwsze i nie znają się na aparatach i zasięgają opinii u sprzedawcy...
Kto wie może i w ten sposób sobie wychowają pokolenie fanów. Wydaje mi się że to dla młodzieży która się przesiądzie z H5 i tym podobnych aparatów.
/*...................*/
/* ...........................*/
O tym samym pomyślałem. Wówczas na początku było trochę jojczenia na plastik na Forum a teraz mało komu to wadzi, słyszy się dobre opinie o tych szkłach - że lekkie, małe...Zamieszczone przez The z00m
Bo to jednak jest prawda...Zamieszczone przez ktotek
ale bagnet to co innego!
Szkiełko za 300zł jak się zetrze to nie będzie problemu... ale jak podebniesz do plastikowego bagnetu jakies większe szkło?
Nie widze tego :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
co prawda to prawda, najtańsze szkła olka mają plastikowe.Zamieszczone przez The z00m
ALe reszta jak pisze grizz, co sie stanie jak podepniesz do tego duże ciężkie szkło za grube baksy i i i sie urwie ? - też tego nie widze - jeżeli chodzi o bagnet body.
PLASTIC IS FANTASTIC![]()
Przynajmniej puszkę SONY będzie można wrzucić do kosza na plastik - później przerobią to na foliowe torebki - je zaś na następcę A200. Surowce wtórne Panowie! Surowce wtórne.
MK