To nie jest z lampą? Dziwna sprawa... Tak mi wyglądał, ale może takie specyficzne światło.
To nie jest z lampą? Dziwna sprawa... Tak mi wyglądał, ale może takie specyficzne światło.
Zapraszam do oglądania, komentowania i krytykowania na moim wątku
twoim krousikom brak ostrosci, kontrastu, swiatla i tego czegos
a pozostali uzyszkodnicy mogliby sie zachowywac kulturalnie i nie zasmiecac nie swojego watku swoimi krousami.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Wydaje mi się, że masz te same kłopoty co ja na początku. Może to wina tego samego aparatu?Zdjęcia są nieostre- po zmniejszenu, do wymiarów pozwalających umieścić zdjęcie w poście, musisz je podostrzyć. Poza tym robione chyba w pochmurny dzień. W jakiej jakości robisz zdjęcia? Jeżeli zdjęcia później mają być edytowane, jakość "wyjściowa" powinna być nawyższa: HQ, SHQ lub RAW. Najlepszy jest RAW bo bez kompresji, ale za to "pożera" pamięć i spowalnia aparat
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
a to moje pole krokusowe
Sorry za małe litery na początku zdania ale mam jedną rękę szybszą od drugiej
:Zamieszczone przez k@czy
Dzięki i zgadzam się z Tobą w 100% razz: dopiero się uczę robić zdjęć
i mam nadzieję że następne będą lepsze![]()
Od Aniołka mam skrzydełka a charakter od Diabełka
[quote="helmuth"]Wydaje mi się, że masz te same kłopoty co ja na początku. Może to wina tego samego aparatu?Zdjęcia są nieostre- po zmniejszenu, do wymiarów pozwalających umieścić zdjęcie w poście, musisz je podostrzyć. Poza tym robione chyba w pochmurny dzień. W jakiej jakości robisz zdjęcia? Jeżeli zdjęcia później mają być edytowane, jakość "wyjściowa" powinna być nawyższa: HQ, SHQ lub RAW. Najlepszy jest RAW bo bez kompresji, ale za to "pożera" pamięć i spowalnia aparat
[/quot
Masz rację jak mam duży rozmiar wyglądają zupełnie inaczej a nie pomyślałam aby je
podostrzyć i słoneczka także mi brakowało![]()
Na RAW jeszcze nie robiłam ale spróbuję
Dzięki Serdeczne za wskazówki i mam nadzieję że następne wyjdą mi lepsze![]()
Od Aniołka mam skrzydełka a charakter od Diabełka
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.