Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Wątek: Olympus ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 "Pancake"

Awatar wasti
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Fotografia bezcienowa

Poszukuję niedrogiego obiektywu z AF i możliwie z najlepszym stosunkiem jasności do ceny. Fotografuję małe przedmioty w namiotach bezcieniowych i po doświadczeniach z kitowym obiektywem wydaje mi się, że potrzebuję czegoś jaśniejszego. Czy Pancake byłby optymalny dla tego typu fotografii?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wasti Zobacz posta
    Poszukuję niedrogiego obiektywu z AF i możliwie z najlepszym stosunkiem jasności do ceny. Fotografuję małe przedmioty w namiotach bezcieniowych i po doświadczeniach z kitowym obiektywem wydaje mi się, że potrzebuję czegoś jaśniejszego. Czy Pancake byłby optymalny dla tego typu fotografii?
    Jaśniejszego ze względu na GO, czy ze względu na brak światła?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wasti Zobacz posta
    Małe przedmioty w namiotach bezcieniowych?
    -Może lepszy byłby ZD 35mm 1:3.5 Makro.
    Niedrogi, a bardzo dobry. Nie zrażaj się, się jego pozornie małą jasnością.
    Sądzę, że byłby lepszy niż naleśnik.
    .

Awatar java
    Mieszka w
    Piła i okolice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

osłona do zuiko 25/2,8 - może kogoś zainteresuje

W necie znalazłem coś takiego.

Czytając paramterty powinna pasować do tego szkła. Z wyglądu też bardzo przypomina oryginalną jest jednak od niej kilkukrotnie tańsza.

Do kupienia pod adresem:

http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html

Poz.

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez java Zobacz posta
    W necie znalazłem coś takiego.

Czytając paramterty powinna pasować do tego szkła. Z wyglądu też bardzo przypomina oryginalną jest jednak od niej kilkukrotnie tańsza.

Do kupienia pod adresem:

http://fripers.pl/product_info.php/i...FreePower.html

Poz.
    Może się nie znam, ale Zuiko Digital 25/2,8 ma 43 mm, a tu jest 34 mm.
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Awatar java
    Mieszka w
    Piła i okolice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

dystrybutor rekomenduje do damsunga •30mm f/2.0

a ten ma rozmiar filtra (według Optyczne.pl) właśnie 43 mm. Zreszą samsung 20mm f/2.8 i 16mm f/2.4 rówież. Jest więc w ktoryms miejscu przekłamanie albo 34 mm to rozmiar zredukowany z 43 mm czyli na drugim końcu osłony?

Poz.

ProducentSamsung ModelNX 30 mm f/2.0 Typ obiektywuSzerokokątny stałoogniskowy Ogniskowa30 mmŚwiatłosiłaf/2 Pole widzenia50.2 o Ostrość od0.25 m Maksymalne powiększenie1:6.25 Minimalna przysłona22 Liczba listków na przysłonie7 Mechanizm autofokusaAF Konstrukcja5 elementów / 5 grup Rozmiar filtra43 mm Tryb MakroTak StabilizacjaNie Dostępne mocowaniaSamsung NX Wymiary61.5 x 21.5 mm Waga85 g Dodatkowe informacje1 element asferyczny
    premiera: 04.01.2010

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez java Zobacz posta
    a ten ma rozmiar filtra (według Optyczne.pl) właśnie 43 mm. Zreszą samsung 20mm f/2.8 i 16mm f/2.4 rówież. Jest więc w ktoryms miejscu przekłamanie albo 34 mm to rozmiar zredukowany z 43 mm czyli na drugim końcu osłony?

Poz.
    Sorry ! Jeżeli tak to gwint zewnętrzny 43 mm-gdzie się wkręca na obiektyw, a wewnętrzny 34 mm, na pokrywkę obiektywu.

Pozdrawiam.
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".