Mam zamiar sobie sprawić tulejke do mojego Olka c-740 u Tipa 52mm. Czy może ktoś wie czy nie zasłania ona obiektywu przy robieniu zdjęc, nie powstaja cienie itp. Czy korzystając z lampy będę skazany na górny cień?
Pozdrawiam
Mam zamiar sobie sprawić tulejke do mojego Olka c-740 u Tipa 52mm. Czy może ktoś wie czy nie zasłania ona obiektywu przy robieniu zdjęc, nie powstaja cienie itp. Czy korzystając z lampy będę skazany na górny cień?
Pozdrawiam
Oli c-740 (początki)
Przy korzystaniu z lampy będzie cien w dolnym rogu. Można to wyelimonować korzystając z zooma.
Pozdrawiam
Artur
Jak najbardziej bedzie cień przy robieniu zdjęcia z lampą - u mnie były tylko przy małej odległości od przedmiotu, poza tym po użyciu zoomu problem znikał
Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest
Tulejka sama w sobie nie zaslania obiektywu ona go otacza. Jedyny problem jaki sie pojawia to to, ze na zdjeciach wykonanych z wbudowana lampa tulejka spowoduje ze na fotce w lewym dolnym rogu pojawi sie cien. Ale samego obiektywu nie zaslania.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888