różnica w cenie prawie żadna a mocy trochę więcej więc oczywiście 48
różnica w cenie prawie żadna a mocy trochę więcej więc oczywiście 48
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Wszystkim serdecznie dziekuje za pomoc. Jak bede posiadaczem uśmiechne sie do was Panowie o porady!! Jestem wdzieczny za pomoc. Jak juz tylko bedą fotki to sie z przyjemnoscia pochwale
Pozdrawiam
Metz 48, 44-ka to starsza konstrukcja i chyba już nie produkowana.Zamieszczone przez lewelof
wielkie dzieki Kolego!! Zatem przechodze do działaniaZamieszczone przez rocco
Pozdrawiam
Przy zakupie od razu wal o instrukcję PL bo do tej pory już się spotkałem z armią klientów co takowej nie dostali i potem szukali w różnych źródłach a to jest psi obowiązek dać.
mente et malleo
Odgrzewam wątek - może ktoś z szanownych posiadaczy Metzy 48 jak wygląda sprawa doświetlania AF oraz czy lampę można obracać na boki? Z tego co wyczytałem, to model 44 tego nie miał :/
E-1 z kitowymi szkłami +Tair S3 +Zuiko OM 50mm 1,8, GoldPhoto Y314C+YH410, Velbon RUP-43Metza 48
Tak lampę obracasz we wszystkich kierunkach. Metz nie przepala ale czasami może niedoświetlić wtedy wystarczy zwiększyć ekspozycję o pół działki i gra gitara.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Jak wyzej napisano, obracanie we wszystkie strony, jest tez wspomaganie AF (bo chyba o to Ci chodzilo).
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Właściwie koledzy napisali już wszystko ale nie zaszkodzi zajrzeć tu -> do olypedi gdzie Wojtek zrobił pełny opis tej lampy. Może pomoże Ci to w wyborze i rozwieje inne wątpliwości.
pozdrawiam
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....