Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: Jaki obiektyw dobrać do E-M10 II ?

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Widzę, że forum uaktywnia się wieczorem Decyzji co do aparatu nie zmienię. Szkoda czasu na przytaczanie wszystkich argumentów za, ale czytałam chyba o wszystkich dostępnych modelach i wiem, że dla mnie to optymalny wybór. Waham się tylko co do obiektywu.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Michaga Zobacz posta
    Dzięki, ale wybrałam jednak bardziej zaawansowany aparat i co do niego nie mam wątpliwości. Zastanawiam się tylko nad obiektywem
    Witam !

Zastanow sie najpierw jakie zdjecia chcesz robic a pozniej pojawi sie odpowiedni zakres ogniskowych

Pisales, ze chcesz miec lekki sprzet z jednym szkielkiem a warto bylo wczesniej pomyslec o dobrym kompakcie.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ajan Zobacz posta
    Jak dla mnie to te informacje na tej stronie jakieś "dziwne", albo nie kumam o co chodzi
    Pod każdym produktem pisze..."Uzyskaj premie w wysokości 0 PLN"...
    Dodatkowo: ..."Aby otrzymać bonus, wypełnij „Formularz zgłoszenia” i wyślij go wraz z dowodem zakupu..."
    Pytanie jaki to bonus ?
    W formularzu zgłoszenia należy podać miedzy innymi pełne dane konta bankowego...hmm...
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Jak dla mnie to te informacje na tej stronie jakieś "dziwne", albo nie kumam o co chodzi
    Pod każdym produktem pisze..."Uzyskaj premie w wysokości 0 PLN"...
    Dodatkowo: ..."Aby otrzymać bonus, wypełnij „Formularz zgłoszenia” i wyślij go wraz z dowodem zakupu..."
    Pytanie jaki to bonus ?
    W formularzu zgłoszenia należy podać miedzy innymi pełne dane konta bankowego...hmm...
    jak klikniesz w produkt to z 0PLN robi się konkretna kwota
    Dane konta jak przypuszczam po to aby przelali na nie bonus.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Rzeczywiście, klikałem na strzałki przy górnym zdjęciu.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Wybieram między M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 EZ Pancake a Panasonic Lumix G Vario 12-32mm f/3.5-5.
    Nie będę się wymądrzał i proponował coś więcej niż pytasz.
    Ponieważ mam i używam mZD 14-42, mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że często brakuje mi szerokości. Szczególnie w ciasnej, miejskiej zabudowie, w pomieszczeniach czy nawet w krajobrazie. Owszem, można wspomagać się składaniem panoramy ale nie zawsze się da.
    Jeśli miałbym wybierać- brałbym Lumixa. 12 mmm z "dołu" to jednak wyraźnie szerzej niż 14 mmm.
    Nie wiem jak z jego "małością" ale Pancake Olka, też jest płaski tylko, kiedy jest wyłączony lub uśpiony. W stanie gotowości już go do torebki nie schowasz
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuję. Wszystkie wypowiedzi dotyczące obiektywów analizuję bardzo uważnie. Mąż wyszukał jeszcze jeden model mający podobną wagę i wymiary ale lepsze recenzje od tych wybranych początkowo: Panasonic LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm / F3.5-5.6. Nie wiem, czy rzeczywiście jest lepszy? Ktoś może zna ten obiektyw?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Za jakiś czas będą nowe, lepsze korpusy i będziesz miała dylemat: kupić szkło, czy nowy korpus Z pułapki "drogi korpus + tanie szkło" łatwo się nie wychodzi
    Zależy jakim kto dysponuje budżetem i na jak długo kupuje aparat. Jeśli jest to zakup na rok, dwa lub trzy, to może to być pułapka. Jak kupujesz na dłuższy okres, to lepsze lub dodatkowe szkło prędzej czy później dokupisz.

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Nie będę się wymądrzał i proponował coś więcej niż pytasz.
    Ponieważ mam i używam mZD 14-42, mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że często brakuje mi szerokości. Szczególnie w ciasnej, miejskiej zabudowie, w pomieszczeniach czy nawet w krajobrazie. Owszem, można wspomagać się składaniem panoramy ale nie zawsze się da.
    Jeśli miałbym wybierać- brałbym Lumixa. 12 mmm z "dołu" to jednak wyraźnie szerzej niż 14 mmm.
    Niby tak, ale idąc tym tropem zawsze można powiedzieć, że jak mam 12mm, to będzie do czegoś za wąsko i znowu 9mm byłoby lepsze itd. itd.

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Nie wiem jak z jego "małością" ale Pancake Olka, też jest płaski tylko, kiedy jest wyłączony lub uśpiony. W stanie gotowości już go do torebki nie schowasz
    No nie żartuj, żeś go rozłożonego to torby chował

---------- Post dodany o 11:09 ---------- Poprzedni post był o 11:05 ----------

Dziękuję. Wszystkie wypowiedzi dotyczące obiektywów analizuję bardzo uważnie. Mąż wyszukał jeszcze jeden model mający podobną wagę i wymiary ale lepsze recenzje od tych wybranych początkowo: Panasonic LUMIX G X VARIO PZ 14-42mm / F3.5-5.6. Nie wiem, czy rzeczywiście jest lepszy? Ktoś może zna ten obiektyw?
    Nawet parę osób

https://forum.olympusclub.pl/threads....6-II-Mega-OIS
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Bardzo dziękuję, zabieram się za czytanie