5 - Doskonale!![]()
5 - Doskonale!![]()
To są opinie bojówkarzy i opłacanych klakierów innych systemów. Normalni użytkownicy, a paru znam, racjonalnie podchodza do krytyki Olka widząc w nim wiele plusów.Zamieszczone przez rocco
BombastycznieZaciekawiła mnie informacja, że E-420 ma mieć prawdopodobnie matrycę z E-3. Jeśli to prawda, to byłoby super. A naleśnik też mi się podoba. Wreszcie jest
![]()
Z zachwytami nad "naleśnikiem" poczekałbym jednak na testy![]()
Zaleta jest wymiar i 25mm, a czy 2.8 to ciemno.... Dla posiadaczy KITów to i tak niezły rarytas. Wygląda bardzo zachęcająco, jeśli będzie szybki (jak większość zuiko) i ostry to znajdzie się w niejednej torbie
Co do E-420 to firma zrobiła fajny prezent wprowadzając LV jak w E-330. Niema jak ułatwic ludziom zycie - zwłaszcza w makrofotografii. Byle tak dalej.
Swoja drogą ciekawe jak zwiększ sie %owo liczba udziałów Olka w sprzedaży w Polsce ?
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Czego się spodziewaliście po E-420, a czym was to wydanie rozczarowało - wpisujemy żale
A serio, chciałbym doczekać chwili, gdy do aparatu średniej klasy z wiadomej stajni dokupię sobie firmowy grip. Jak obłożę E-500 lampą, szkłem, to czasem boję się go normalnie wziąć w łapę, żeby mi ta cholerna klapka od kart nie implodowała.
Choć z drugiej strony, za taki miodny skórzany gadżet podarowałbym już tego gripa.
Zauważyliście, że to maleństwo trzaska już do ośmiu rawów w serii? Potęga...![]()
Szkiełko widzę zacne i za niewygórowaną kasę. Zapewne nabędę i okaże się, że szkieł ci u mnie dostatek, bo i za moment spodziewam się ZD 50-200, ale stoję przed dylematem. Jakim? Otóż, od niemal dwóch lat posiadam E-300 i powiem szczerze, jest to dla mnie bardzo przyjemne body. Polubiłem go. Dwa lata w cyfrze to jednak dużo czasu, ale są na forum ludzie, którzy niedawno nabyli E-1 i nie mogą się nachwalić. Myślę sobie tak - stabilizacja - przydałaby się, mam 70-300, odchylany - pewnie, mam i ZD- 35 i 50. Ale body mnie nie zawodzi, jest inneod wszystkich, za chwilę wysyłam do wymiany paska od kurzu i będzie pewnie jeszcze jakiś czas służyło wiernie. Ale korci mię nabyć coś nowego, tylko odzywa się cały czas jakiś sygnał (dzwonek czy co), po co? skoro ten ci wiernie służy, to używaj gościu. Tak sobie myślę, że jednak lepsza jest inwestycja w szkła, bo one pozostaną na dłuższy czas, a nowe body, będziemy mieli co najmniej co pół roku i nie ma się co podniecać.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
I to nawet przy czasie naswietlania 1 sek na klatkeZamieszczone przez salvadhor
Oliek potrafi
![]()
Nie uważacie że Olympus zrobił tym AF na LV małe kuku posiadaczom E3?
Fuji S5 Pro
Dlaczego by?Zamieszczone przez mathu
Ewolucja postępuje.
A AF po kontraście może się pojawić w nowym firmware![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie sądzę, podgląd w E-3 jest jednak wygodniejszy, jedyna różnica to tylko ostrzenie.Zamieszczone przez mathu
Ważna sprawa, ale jak powstawał E-3 widocznie nie mieli dopracowanej konstrukcji.
Jak wymyślili to wsadzili. Od czegoś trzeba było zacząć. Przyjdzie pora na E-next. Zawsze nowszy model ma jakieś dodatki.
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.