Strona 12 z 36 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 359

Wątek: E-420 i ZD 25 1:2.8

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    5 - Doskonale!

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    [hehehe, jestem ciekawa, co teraz beda zarzucac E-Systemowi? ]
    To, co zawsze.
    Mała matryca, szumi, wolny AF, tylko trzy punkty, drogie szkła i mały wybór itd, itp...
    I tak w ogóle, to ten system lada dzień upadnie
    To są opinie bojówkarzy i opłacanych klakierów innych systemów. Normalni użytkownicy, a paru znam, racjonalnie podchodza do krytyki Olka widząc w nim wiele plusów.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Bombastycznie Zaciekawiła mnie informacja, że E-420 ma mieć prawdopodobnie matrycę z E-3. Jeśli to prawda, to byłoby super. A naleśnik też mi się podoba. Wreszcie jest
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar pol189
    Mieszka w
    Gliwice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Z zachwytami nad "naleśnikiem" poczekałbym jednak na testy
    Zaleta jest wymiar i 25mm, a czy 2.8 to ciemno.... Dla posiadaczy KITów to i tak niezły rarytas. Wygląda bardzo zachęcająco, jeśli będzie szybki (jak większość zuiko) i ostry to znajdzie się w niejednej torbie

Co do E-420 to firma zrobiła fajny prezent wprowadzając LV jak w E-330. Niema jak ułatwic ludziom zycie - zwłaszcza w makrofotografii. Byle tak dalej.

Swoja drogą ciekawe jak zwiększ sie %owo liczba udziałów Olka w sprzedaży w Polsce ?
    Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
    Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
    Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Czego się spodziewaliście po E-420, a czym was to wydanie rozczarowało - wpisujemy żale

A serio, chciałbym doczekać chwili, gdy do aparatu średniej klasy z wiadomej stajni dokupię sobie firmowy grip. Jak obłożę E-500 lampą, szkłem, to czasem boję się go normalnie wziąć w łapę, żeby mi ta cholerna klapka od kart nie implodowała.

Choć z drugiej strony, za taki miodny skórzany gadżet podarowałbym już tego gripa.

Zauważyliście, że to maleństwo trzaska już do ośmiu rawów w serii? Potęga...

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Szkiełko widzę zacne i za niewygórowaną kasę. Zapewne nabędę i okaże się, że szkieł ci u mnie dostatek, bo i za moment spodziewam się ZD 50-200, ale stoję przed dylematem. Jakim? Otóż, od niemal dwóch lat posiadam E-300 i powiem szczerze, jest to dla mnie bardzo przyjemne body. Polubiłem go. Dwa lata w cyfrze to jednak dużo czasu, ale są na forum ludzie, którzy niedawno nabyli E-1 i nie mogą się nachwalić. Myślę sobie tak - stabilizacja - przydałaby się, mam 70-300, odchylany - pewnie, mam i ZD- 35 i 50. Ale body mnie nie zawodzi, jest inne od wszystkich, za chwilę wysyłam do wymiany paska od kurzu i będzie pewnie jeszcze jakiś czas służyło wiernie. Ale korci mię nabyć coś nowego, tylko odzywa się cały czas jakiś sygnał (dzwonek czy co), po co? skoro ten ci wiernie służy, to używaj gościu. Tak sobie myślę, że jednak lepsza jest inwestycja w szkła, bo one pozostaną na dłuższy czas, a nowe body, będziemy mieli co najmniej co pół roku i nie ma się co podniecać.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor

Zauważyliście, że to maleństwo trzaska już do ośmiu rawów w serii? Potęga...
    I to nawet przy czasie naswietlania 1 sek na klatke Oliek potrafi

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nie uważacie że Olympus zrobił tym AF na LV małe kuku posiadaczom E3?
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu
    Dlaczego by?

Ewolucja postępuje.

A AF po kontraście może się pojawić w nowym firmware
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mathu
    Nie sądzę, podgląd w E-3 jest jednak wygodniejszy, jedyna różnica to tylko ostrzenie.
    Ważna sprawa, ale jak powstawał E-3 widocznie nie mieli dopracowanej konstrukcji.
    Jak wymyślili to wsadzili. Od czegoś trzeba było zacząć. Przyjdzie pora na E-next. Zawsze nowszy model ma jakieś dodatki.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów