Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: ryszard foto

Mieszka w
    Andrychów
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    to olek ma matryce sony?

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Fajnie, ogólnie jest lepiej, ale na niebie totalna kaszana, znaczy szum wielki. Tu już iso 400 i matryca od Sony totalnie sobie z tym nie radzi..., a może pewien wpływ ma takze obróbka zdjecia...
    Zgadzam sie z Toba.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Notka moderatora.

Tytuł zmieniony z "takie tam..." na "ryszard foto".

---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post był o 21:54 ----------

Cytat Zamieszczone przez rysio1234 Zobacz posta
    to olek ma matryce sony?
    Też. Do tej pory przeważnie miał matryce Panasonica.

---------- Post dodany o 22:00 ---------- Poprzedni post był o 21:55 ----------

Fajnie, ogólnie jest lepiej, ale na niebie totalna kaszana, znaczy szum wielki. Tu już iso 400 i matryca od Sony totalnie sobie z tym nie radzi..., a może pewien wpływ ma takze obróbka zdjecia...
    Sorry, ISO 400 i matryca Sony sobie z tym nie radzi? Śmiem twierdzić, że powstały "szum" to nie efekt matrycy, nie w tej rozdzielczości. Prędzej obróbka tudzież zapis.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    ...Sorry, ISO 400 i matryca Sony sobie z tym nie radzi? Śmiem twierdzić, że powstały "szum" to nie efekt matrycy, nie w tej rozdzielczości. Prędzej obróbka tudzież zapis.
    Sorry, śmiem twierdzić, że to efekt matrycy. Rozdzielczość jest tu akurat na plus, lepiej byłoby nie oglądać w pełnej rozdzielczości, czyli krop 1:1, bo byłoby znacznie gorzej. W zmniejszonej rozdzielczości szum powinien być w ogóle niezauważalny, a tak niestety nie jest.
    Tak w ogóle śmiem twierdzić, ze matryca Sony słabo sobie radzi z iso 200, a co dziwne dość dobrze sobie radzi z iso 1600 czy nawet więcej. Jak to wytłumaczyć nie wiem, a sporo plików RAW sie naoglądałem, obrabiałem.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    A zdjęcie to już bardziej tak....
    Niebo zdecydowanie lepsze, ale coś dziwnego się porobiło z drzewami...

Cytat Zamieszczone przez rysio1234 Zobacz posta
    2.
    też kombinowałem z niebem
    Przy kombinowaniu z niebem, przekombinowały się drzewa do połowy
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    kadr z dwójki genialny... linia "Z" z brzozowym akcentem. Całość w lekko nierealnych kolorach które są dodatkowo podkreślone przez "przekombinowane przy okazji" drzewa.

Taki obraz, ale namalowany aparatem.

Daję plusa, a zdjęcie pozwolę sobie zgłosić do fotografii miesiąca.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Sorry, śmiem twierdzić, że to efekt matrycy. Rozdzielczość jest tu akurat na plus, lepiej byłoby nie oglądać w pełnej rozdzielczości, czyli krop 1:1, bo byłoby znacznie gorzej. W zmniejszonej rozdzielczości szum powinien być w ogóle niezauważalny, a tak niestety nie jest.
    Tak w ogóle śmiem twierdzić, ze matryca Sony słabo sobie radzi z iso 200, a co dziwne dość dobrze sobie radzi z iso 1600 czy nawet więcej. Jak to wytłumaczyć nie wiem, a sporo plików RAW sie naoglądałem, obrabiałem.
    Sorry, Sorry, twierdzę , że raczej jednak jest to efekt obróbki co i mi się zdarzało kol Andto'rze

Co do kolorystyki nie w moim guście... Trochę zakłamana rzeczywistość, choć możliwa w sztuce.
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Zacznij od zrobienia dobrego zdęjcia. Zabawy z obróbką zostaw sobie na później.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Ładne kadry, przekombinowane w obróbce. E-M10 ma silnik jpg dający bardzo przyjemne dla oka obrazy, w dodatku jest mocno konfigurowalny. Te zdjęcia byłyby jak sądzę znacznie lepsze prosto z aparatu, tylko zmniejszone. Zerknąłem w exif - parametry naświetlania dobrane dość dziwnie - bardzo przymknięty obiektyw, 400 ISO nieuzasadnione czasem naświetlania.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Andrychów
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Dzięki serdeczne za wszystkie wpisy,przyjmuje na mą starszą już klatę.Nie zgadzam się tak do końca z tymi szumami ale krótko mam tego olka, póki co nie zaczynam dyskusji na ten temat.