to olek ma matryce sony?
to olek ma matryce sony?
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Notka moderatora.
Tytuł zmieniony z "takie tam..." na "ryszard foto".
---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post był o 21:54 ----------
Też. Do tej pory przeważnie miał matryce Panasonica.
---------- Post dodany o 22:00 ---------- Poprzedni post był o 21:55 ----------
Sorry, ISO 400 i matryca Sony sobie z tym nie radzi? Śmiem twierdzić, że powstały "szum" to nie efekt matrycy, nie w tej rozdzielczości. Prędzej obróbka tudzież zapis.
Sorry, śmiem twierdzić, że to efekt matrycy. Rozdzielczość jest tu akurat na plus, lepiej byłoby nie oglądać w pełnej rozdzielczości, czyli krop 1:1, bo byłoby znacznie gorzej. W zmniejszonej rozdzielczości szum powinien być w ogóle niezauważalny, a tak niestety nie jest.
Tak w ogóle śmiem twierdzić, ze matryca Sony słabo sobie radzi z iso 200, a co dziwne dość dobrze sobie radzi z iso 1600 czy nawet więcej. Jak to wytłumaczyć nie wiem, a sporo plików RAW sie naoglądałem, obrabiałem.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
kadr z dwójki genialny... linia "Z" z brzozowym akcentem. Całość w lekko nierealnych kolorach które są dodatkowo podkreślone przez "przekombinowane przy okazji" drzewa.
Taki obraz, ale namalowany aparatem.
Daję plusa, a zdjęcie pozwolę sobie zgłosić do fotografii miesiąca.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Zacznij od zrobienia dobrego zdęjcia. Zabawy z obróbką zostaw sobie na później.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Ładne kadry, przekombinowane w obróbce. E-M10 ma silnik jpg dający bardzo przyjemne dla oka obrazy, w dodatku jest mocno konfigurowalny. Te zdjęcia byłyby jak sądzę znacznie lepsze prosto z aparatu, tylko zmniejszone. Zerknąłem w exif - parametry naświetlania dobrane dość dziwnie - bardzo przymknięty obiektyw, 400 ISO nieuzasadnione czasem naświetlania.
Dzięki serdeczne za wszystkie wpisy,przyjmuje na mą starszą już klatę.Nie zgadzam się tak do końca z tymi szumami ale krótko mam tego olka, póki co nie zaczynam dyskusji na ten temat.