Nie jest lekko!
Same szyby, ramy, kratownice- można oczopląsu dostać a światła niezbyt wieleNie myślałem, że będzie tak ciężko.
Nie jest lekko!
Same szyby, ramy, kratownice- można oczopląsu dostać a światła niezbyt wieleNie myślałem, że będzie tak ciężko.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
drugie wg. mnie jest najlepsze helmuth, jakas taka spojnosc panuje w tym zdjeciu i mysle, ze oczy chetniej wedruja po tej focie, niz po pozostalych dwoch![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Ty to potrafisz pocieszyć
Tam się nie można skupić na detalu- wydaje się, że budynek składa się z tysięcy takich samych detali (przynajmniej za pierwszym razem). Może, gdyby porozglądać się spokojnie przez powiedzmy godzinkę
Mam jednak za sobą kilka mało sympatycznych rozmów z ochroniarzami i wolę za długo nie kręcić się z aparatem wewnątrz takich kompleksów
To akurat, to składanka- dwa hdr-y (po trzy klatki z ręki) złożone w ICE
Na zakończenie, fragment kompleksu z zewnątrz.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 9.04.10 o 21:37
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Eee tam nie umiem pocieszyc....pewnie, ze umiem...
Nawet moge zaglaskac kotka na smierc
Domyslam sie, ze trudno bylo skupic sie na jednym detalu, w tym wypadku to chyba cos w rodzaju szukania igly w stogu siana![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
jejku... nie podeszlo mi chyba zupelnie to ostatnie foto helmuth...masz moze wiekszy fragment tego kompleksu? ciekaw jestem jak wyglada caly budynek, albo przynajmniej ten fragment, ktory pokazales, ale z wieksza iloscia dolnej czesci tego budynku
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Poprzednia z szybami, kratownicami to ciekawy obiekt ale chyba ta mnogość ram zamyka przestrzeń. Trudno oddać to tak aby zachwycało. Na ostatnim panorama piramidy oderwanej od ziemi z nieśrodkowym stożkiem ujdzie w tłoku. Nie wiem, czy robiłeś z jednego miejsca ale chyba tak, tutaj przydała by sie podejscie równoległe z rygorystycznym kątem ustawienia osi optycznej aparatu.
pozdrawiam Wiejo
Nie bardzo rozumiem
Cy chodzi o ustawienie aparatu podczas robienia zdjęć do panoramy? Ta panorama, to fragment jednego kadru.
Może zasugerowałeś się zakrzywieniem górnych krawędzi- one naprawdę takie są, zobacz!
Twoje wyjaśnienie i załącznik wyklarował mi wszystko. Myślałem, że robiłeś panoramkę stojąc w miejscu i aby to poskładać to ten stożek trochę się przechylił a to tak jest w rzeczywistości.
pozdrawiam Wiejo