Helmuth, tym razem mnie tez nie pasi.
Taka masakrastyczna obrobka i kolory to nie w Twoim stylu![]()
Ale wiadomo....z takiego kombinowania jak pozniej cos wyczarujesz to nam szczena opadnie.
Helmuth, tym razem mnie tez nie pasi.
Taka masakrastyczna obrobka i kolory to nie w Twoim stylu![]()
Ale wiadomo....z takiego kombinowania jak pozniej cos wyczarujesz to nam szczena opadnie.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Kurcze, a mnie się właśnie podoba ta kolorystyka. I przyznam, że sama próbuję iść w tym kierunku, ale nie bardzo mogę dojść do takiego efektu.
Pozdrawiam, Jola
Chodziło mi o uzyskanie podobnych efektów, jak po przepuszczeniu przez program do HDR-ów:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Efekt mi się podoba. Zarówno w tamtej wersji, jak i tu. Tamte kolory wpadające w takie brązy również są fajne. Ale to rzecz gustu oczywiście. Natomiast efekt chyba uzyskany mz.![]()
Pozdrawiam, Jola
Helmuth coś podobnego masz w zakładce Edit- Edit Quick i niżej po lewej Balance. Bardziej podoba mi się druga wersja jest bardziej spokojna i naturalna kolorustycznie. Pierwsza wersja była by do przyjecia ale ten błękit u dołu po prawej jakoś burzy ład kolorów.
pozdrawiam Wiejo
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Masz rację pomerdał mi się balans kolorów z temperaturą barwy.
pozdrawiam Wiejo
Wiem do czego pijesz
Sama musiałam sie wczytać, zeby przypomnieć sobie o co chodziło, ale po powtórnym obejrzeniu zdjęć obie opinie podtrzymuję.
Po prostu drugie podejście jest dużo lepsze i bardziej kompozycyjnie przemyślane. Ten kawałek nieba bardzo dobrze zrobił fotce
Wielka szkoda że chmury nie ułożyły sie zgrabniej.
Pozdrawiam![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Podglądasz?
Myślisz o tym?
Zgadzam się z tym, że jeśli są ciekawa chmury, warto je wyeksponować i staram się to robić. Nie zawsze jednak wiem jak to zrobić, nie zawsze pseudo-HDR daje właściwy efekt. Spróbowałem pobawić się kontrastem, niestety nie wyszło. Być może spowodowane to jest brakiem dobrego światła a może po prostu jeszcze nie umiem. Niemniej próbuję a w moim TWA (
) zawsze znajdą się dobrzy ludzie, którzy wytkną błędy i zmuszą do dalszej pracy
![]()
Dla mnie druga wersja bez watpienia o wiele ciekawsza. Jakos badziej wszystko wspolgra....efekty i kolory.
Ale jak juz powiedziala Jolly, to rzecz gustu![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic