Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnie na bardzo tak. Oj służą Ci te proste![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Jako przeciwnik prostowania jestem za wersją drugą wieżowców. Tak się składa że wszystko widzimy w perspektywie trójzbiegowej i ciężko jest uzyskać naturalny efekt dwuzbiegówki (z wertykalnymi pionami) szczególnie robiąc zdjęcie czegoś co ma 150m wysokości z bardzo bliska. Mimo wyciągnięcia w pionie po wyprostowaniu proporcje się chrzanią i stąd wrażenie rozłażenia się góry budynku mimo że pion mierzony był od linijki. Poza tym takich idealnych dwuzbiegowych zdjęć pełne są czasopisma architektoniczne choć pewnie nikt w szopie tego nie prostuje tylko używa obiektywów tilt/shift za grube $. Wniosek: nie zawsze prostowanie architektury wychodzi tej ostatniej na zdrowie.
Kaz i rafakk, dzięki za opinie
Ponieważ bawię się w sklejanie panoram, ze zdjęć, których przedtem nie mogłem skleić, wstawiam nowe ujęcie budynku już pokazywanego:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
seria z bloczkami dobra.
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Dziękuję!
Ale o jakią serię chodzi?
Teraz inne spojrzenie- od podwórza![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 21.08.09 o 16:25
Helmuth...w ostatniej serii "od podworka"...najbardziej podoba mi sie drugie, brama.
I przy okazji przyjzyj sie dobrze ostatniemu...ale z lupa...w lewym gornym rogu....
Ostatnia panoramka jak najbardziej na tak, chyba sama zaczne kombinowc w tej dziedzinie![]()
Ostatnio edytowane przez masakrer ; 21.08.09 o 15:52
To z bramami i ostatnia panorama - ładne![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Nie ma za co.Teraz jest lepiej![]()