Fota 251. b. dobra
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Od dłuższego czasu przymierzam się do tego mostu. Nie wiem jak go "ugryźć". Pusty czy z pociągiem? Pociąg "zamrożony" czy rozmyty? Na razie takie próby:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Drugie lepsze.
Może rozmyty byłby ciekawy ale na dłuższym czasie, tak, żeby był tylko smugą. No i tu jest trochę ciasno.
Mostek fajny.Kolejowy.
Moja rada jest taka : użyj długiego czasu i wyzwalaj migawkę,jak pociąg jedzie do prawej + niska perspektywa z trawnika po lewej stronie alejki.Dobrze by wyglądało,jakbyś ujął też prawy słup trakcji - trzeba jakoś zamknąc tą trakcję logicznie.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Zastanawiłem się nad tym i jedynym, możliwym rozwiązaniem jest wieczór. Nie dysponuję filtrem szarym a obiektywu już bardziej nie "zamknę"- było F8,0.
No nie wiem...Po obu stronach rosną chaszcze, które o tej porze roku nie wydają mi się fotogeniczne
. Po drugiej stronie tego tak nie widać ale tu? Zaczynają się tuż, na prawo od dróżki.
Gdybym chciał pokazać słup, musiałbym pokazać te chaszcze o których pisałem wyżej. Przynajmniej nie o tej porze roku![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Światło było kiepskie a domek wydał mi się ciekawy, dlatego B&W.
Landscape Photography
Jakoś nie mam przekonania co do inwestowania w filtr. Musiałbym najpierw pomyśleć o adapterze, dopiero potem szukać filtra który będzie pasował a w sumie nie wiem jak pługo jeszcze "pobawię" się moim aparacikiem
Co do kadru, to mam jeszcze bez dachunie mogłem się zdecydować.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 18.03.09 o 18:18
Bez dachu ciekawsze,chociaż nie wiem czy praktyczne.
Ja tu próbuję nieśmiało sugerowac,że czas najwyższy dla Ciebie rozglądac się za jakimś lusterkiem.Wiem,że to nie maszyna 'robi' zdjęcia ale nieodpowiednia maszyna w odpowiednich rękach potrafi zachowac się nie odpowiednio.
A jest w czym wybierac oj jest...Czekają na sklepowych półkach i kuszą - weź mnie,będę najlepsza,nie pozwolę ci nudzic się ze mną,dam ci to czego inne dac nie mogą...tylko mnie weź.
I jak tu się oprzec ?
Landscape Photography