Strona 21 z 729 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121521 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 7284

Wątek: Zdjęcia helmutha

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Znalazłem zdjęcie kilkusetletniej wieży (fragment dawnych murów obronnych), ale jak to we Frankfurcie, w tle musi być nowoczesny budynek. Dołu nie można było pokazać z powodu trwających prac drogowych. Pełno tam wykopów, barierek, pachołków itp.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	82.jpg
Wyświetleń:	142
Rozmiar:	123,7 KB
ID:	7011  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

rocco
    Gość
    To miejsce ma potencjał.
    Przejdź się tam jeszcze kilka razy, poszukaj ciekawszego i niebanalnego ujęcia.
    Nie bój sie dziwnych kątów widzenia czy zwariowanej perspektywy, w fotografii architektury jeśli nie robisz "do przewodnika" to wszystko (no prawie) jest dozwolone.
    To powyżej banalne i bez pomysłu. Linie się zbiegają, wieża jest za blisko brzgu kadru, lampa zlewa się z budynkiem na drugim planie, fragmenty drzew na dole niczego nie wnoszą a nawet przeszkadzają w odbiorze.
    Bez urazy proszę, tak to widzę i jeśli chcesz tu szczerych komentarzy to proszę bardzo

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Bez urazy proszę, tak to widzę i jeśli chcesz tu szczerych komentarzy to proszę bardzo
    Bez obawy! Gdybym nie chciał (bał się), to bym tu nie pokazywał
    To powyżej banalne i bez pomysłu. Linie się zbiegają, wieża jest za blisko brzgu kadru, lampa zlewa się z budynkiem na drugim planie, fragmenty drzew na dole niczego nie wnoszą a nawet przeszkadzają w odbiorze.
    Wiem, że usprawiedliwianie się jest w tej sytuacji bezcelowe ( zgadzam się w pełni- no, może poza drzewami- z drugim zdaniem) ale jednak muszę.
    Wieża ta stoi w samym środku ruchliwego skrzyżowania i ze znalezieniem najlepszego miejsca do zdjęcia, wiąże się konieczność wyjścia na jezdnię. Jest to niebezpieczne dla zdrowia a co najmniej dla portfela Dodatkowo, o czym pisałem wcześniej, trwa tam aktualnie remont skrzyżowania, co nie ułatwia znalezienia właściwego miejsca. Ze wszystkich otaczających budynków wybrałem właśnie ten, jako tło dla wieży. Na zasadzie kontrastu "stare- nowe". Niestety, nie udało mi się zrobić "czystego" kadru, więc musiałem ciąć i stemplować. Efekt jest taki, jak widać. Dla lepszego "oglądu" sytuacji wklejam pełny kadr z którego pochodzi 83 i ujęcie wieży z innej strony. Może kiedyś jak się skończy remont i lato (zamkną ogódek piwny), bedą lepsze warunki
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8060090e.jpg
Wyświetleń:	135
Rozmiar:	127,9 KB
ID:	7014   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P8060089e.jpg
Wyświetleń:	138
Rozmiar:	142,5 KB
ID:	7015  
    Główny Prostownik TWA

rocco
    Gość
    Rozumiem.
    Wiesz co, następnym razem zobacz może, czy za plecami nie ma jakiegoś budynku, do którego można wejść i okna, zktórego można fotografować.
    Z wysokiej pozycji odeszłoby Ci 80% problemów z kadrowaniem

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    ... zobacz może, czy za plecami nie ma jakiegoś budynku, do którego można wejść i okna, zktórego można fotografować.
    Jest to jakiś pomysł! Nie pomyślałem o tym, bo tu prawie wszystkie wejścia do budynków mają domofony, ale może jakiś sklep, dom handlowy Dzięki!
    Teraz "widoczek", który może zmylić! Wygląda spokojnie, wręcz sielankowo, nie widać, że w budynkach tętni życie a na ulicach dookoła nich, kłębią się tysiące ludzi i setki aut- ot, domy w zieleni.

Nazwa:	83.jpg
Wyświetleń:	142
Rozmiar:	150,7 KB
ID:	7016  
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 23.08.08 o 13:53
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    no całkiem fajnie opisałeś to zdjęcia, wykonanie też niezłe fajny kontraścik
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

| OlyJedi Awatar krzwoj
    Mieszka w
    Heidelberg
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Fajne ujęcie, może tylko odrobinę wyprostowałbym.

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Celowo zostawiłem minimalną zbieżność, dla zaakcentowania wysokości wieżowców. Środek zdjęcia jest prosto.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Dla odmiany coś z kwiatów. Przy okazji- jaki to kwiat? Moja znajomość kwiatów sięga niewiele poza różę i tulipana

Nazwa:	84.jpg
Wyświetleń:	122
Rozmiar:	118,1 KB
ID:	7095  
    Główny Prostownik TWA

rocco
    Gość
    To jest ładny kwiat
    I niezła fotka