To jeszcze nie koniec
Miejscami głazy z ilości przechodziły w jakość, tworząc większe formy. Trochę podobnie jak w Sudetach
![]()
Tę formację, nazwano, nie wiedzieć czemu- krokodyl. Mnie bardziej przypomina delfina.
![]()
![]()
Spotkałem też grupę, której coś opowiadała (nie wiem czy prowadziła) baba podobna do czarownicy, żywcem wyjęta z otchłani dziejów
Nasza ścieżka znowu zbliżyła się do "strumienia" głazów i w tym miejscu urządzono miejsce do odpoczynku.
Niektórym,był bardzo potrzebny
My poszliśmy dalej (wyżej)
CDN
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ta dziewczyna na 1555 wygląda na całkiem wyplutą![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pewnie przeceniła swoje siły, tym bardziej, że upał był okrutny.
Ale żadnego helikoptera nie słyszałem a jak wracałem to jej tam nie było. Pewnie chwilę odpoczęła i poszła![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
A jest tam jakis prawdziwy strumień z wodą a nie z kamieniami ?![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Owszem, jest ale płynie pod tymi głazami i na wierzch wypływa dopiero na samym dole![]()
Idziemy dalej/wyżej. Cały czas podobne widoki
aż wreszcie coś innego
Przecież jesteśmy w cywilizowanym kraju
Musi być coś do wypicia i zjedzenia- woda, Cola, kawa, currywurst (nie wiem, nie próbowałem)
Większość korzysta z okazji
![]()
a ja się dowiaduję po co tu lazłem.
Rzymianie mieli tu "zakłady" produkujące kamienne elementy na potrzeby Cesarstwa. Prawie 300 niedokończonych lub uszkodzonych elementów kamiennych, rozmieszczonych na 15 stanowiskach, zostało pozostawionych na miejscu.
To długie co leży, to kolumna ( ok. 9,3 m i 27,5 t) niedokończona przez Rzymian.
![]()
CDN
Z niepokojem zjechałem w dół patrząc czy jest CDN. Jest.... doskonale![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja