Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Że też ja tego biurowca sfocić nie mogę
Heniek zazdroszczę modelu. Samoloty zacne. też bym tak chciał.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kawał mi się przypomniał. Armia Czerwona wyzwala Polskę. Ruski żołnierz zaciągnął dziewczynę w krzaki, żeby się z nią pokochać. "Rzucił" ją na trawę, a sam ściąga spodnie. A dziewczyna woła: pokrzywy, pokrzywy!!! Ten patrzy, wzrusza ramionami i mówi: Kriwy, nie kriwy, jaki maju, taki pchaju.
The question is, who cares?
Mam mieszane uczucie. Miejsce, pora fotografowania jest OK. Ale IMHO w kadrze za wiele jest elementów przyciągających, albo odwracających uwagę. Mam na mysli budynek z prawej. Jest umieszczony na skraju i jest wielki. Na tyle wielki, że ciągnie pylon mostu i budynek w tle.
Myślę też, że mógłbyś spróbować dać więcej kontrastu.
Chciałem zmieścić cały most w kadrze. Taki jego urok, że jak prawy koniec chcę pokazać, to musi być kawałek budynku. Nie chciałem go ciąć w połowie a jak już ma być w kadrze, to niech nie będzie na samym skraju.
Taka uroda miejskich widoków, że często jest dużo w kadrze.
Co do kontrastu, to pewnie, że mógłbym. Nie chciałem jednak tego robić. Powietrze dziś było mało przejrzyste, jakby lekka mgiełka i chciałem to pokazać.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ale kładka mostu zlewa się z linią horyzontu i w sumie zdjęcie niezbyt ciekawie wyszło
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 16.02.15 o 11:21
to niestety trudność często występująca przy fotografowaniu mostów![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie