Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wygląda jak rydz. Mógłbyś nieco więcej napisać o współpracy e10 z dużym 70 - 300?
Ooo... Mam sygnaturę
W sumie za krótko jeszcze mogę się pobawić tym zestawem i moja opinia może być niewiarygodna.
Odnoszę jednak wrażenie, że 70-300 lepiej pracuje z E-M10 niż z E-520. AF szybciej znajduje ostrość. Co prawda zawsze przejeżdża przez punkt ostrości i musi wracać, jednak jest to niewielka poprawka. Bardzo rzadko poprawia kilkakrotnie, tylko wtedy jeśli ma jednolity obraz (np bezchmurne niebo).
Minusem jest stosunek wagowy. Mam nieodparte wrażenie, jakbym to aparat przypiął do obiektywu.
Mocowanie tego zestawu na statywie wydaje mi się mocno ryzykowne. Z E-520 właściwie mijało się z celem bo obiektyw ciążył i trudno było dokładnie "wycelować" przy mniej stabilnym statywie ale przy M10 wydaje mi się to zbyt ryzykowne dla puszki.
Dlatego rozglądam się za pierścieniem do zamocowania obiektywu, z mocowaniem statywowym.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Już dawno to pisałem. Co więcej - porównuję E-30 z E-PL5.
Nie bój żaby, M10 jest większe od E-PL5 - podpinałem i na statywie robiłem - jak pamiętasz ten wodospad na Dziamerze właśnie takim zestawem robione: Statyw + E-PL5 + MMF1 + ZD 70-300.
Fakt, że statyw konkretny i głowica też.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki, coraz bliżej mi do niego![]()
Ooo... Mam sygnaturę
1509- Ładnie wypełniony kadr busynkami. Bardzo przyjemny w odbiorze kadr. Podobnie 1508-fajna symetria.
Ostatnie geometryczne też do mnie gadają i trudno znaleźć tu faworyta. Ostatnie dwie wrzuty bardzo na plus!
O tak, powrót do korzeniDobrze jest.