helmuth - gdy będziesz w Gustavsburgu zaglądnij do dzielnicy przemysłowej bo tam Mahometanie sobie meczet postawili, to tak a pro pos dziwnych budynków.
helmuth - gdy będziesz w Gustavsburgu zaglądnij do dzielnicy przemysłowej bo tam Mahometanie sobie meczet postawili, to tak a pro pos dziwnych budynków.
Nie muszę jechać do Gustavsburga, tu też są a przynajmniej jeden widziałem.
W mojej ocenie, meczety w Niemczech nie są dziwnymi budynkami. Owszem, mogą dziwić, bo są nie na swoim miejscu. Czy widziałeś tygrysa, dziko żyjącego w Afryce?.
Sobieski, w 1683 pod Wiedniem, obronił Europę przed zalewem Turków (i islamu). Dzisiaj Europa sama zaprasza islam. Musi więc się godzić na meczety
Ten budynek jest dziwny, bo ma raczej niewiele wspólnego z powszechnym wyobrażeniem o wyglądzie budynku pełniącego funkcję użytkowe![]()
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
tam jest to o tyle dziwne że jest wybudowane w centrum dzielnicy przemysłowej. Między warsztatem, fabryką i sortownią śmieci :/
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
W moim terenie to takich zabawek nie budują. Owszem, znajdzie się taki co chce pokazać że ma kasę i buduje pseudo-zameczek, ale tak ciekawych i pokręconych... eeech![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wcale się nie dziwię
Podejrzewam, że niewielu byłoby stać na realizację projektu Hundertwassera. Dopiero niedawno, dowiedziałem się, co znaczy (kto to był) "Hundertwasser".
Jakiś czas temu, natknąłem się tu niedaleko (Bad Soden) na budynek, mający w nazwie "Hundertwasser". Już wtedy zwróciłem uwagę na niecodzienność formy. Szkoda, że nie miałem przy sobie aparatu![]()
w sumie z twojego linku Hundertwasserhaus jest najskromniejszy![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Pierwsze, prawie doskonałe. Gdyby to słońce dało się przesunąć w kierunku centrum (głowy, korpusu). Ale świetne jest.