Frankfurt a/M.Zamieszczone przez zeroprocent
A co do zdjęcia?![]()
Frankfurt a/M.Zamieszczone przez zeroprocent
A co do zdjęcia?![]()
niebo fajnie wyszło - ostatnie dwie nic specjalnego.
pzdr
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Bardziej niż na ocenie wartości zdjęcia, zależy mi tym razem na stronie technicznej. To moje pierwsze próby z RAW-em![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
No i "wykrakałem"![]()
16
Spróbowałem też pobawić się w B&W. Zdjęcie było robione w b. pochmurny dzień i w oryginale nie wygląda ciekawie.
17
Ciekaw jestem Waszych opinii (oby!). Znowu bardziej mi zależy na opiniach o stronie technicznej, ponieważ jest to moja pierwsza próba zrobienia czarno- białego z kolorowego.
Powoli tracę wiarę w chęć pomagania przez członków tego forum!![]()
Pewnie moje zdjęcia się nie spodobały, ale przecież ostatnio prosiłem o ocenę strony technicznej a nie "artystycznej". Wiem że moje zdjęcia nie powalają, ale IMHO, najpierw powinno być poprawne technicznie (ekspozycja, ostrość itp). Zauważyłem że większe zainteresowanie wzbudzają abstrakcyjne plamy, o których każdy oglądający może powiedzieć co innego. Wiele wypowiedzi jest też na temat "prac", gdzie zdjęcie jest materiałem wyjściowym do tworzenia grafik komputerowych, mogących być scenografiami wielu gier komputerowych lub filmów S-F. Rozumiem że fotografia cyfrowa jest nieodłącznie związana z programami graficznymi, dlatego chciałbym poznać jak najwięcej ich możliwości (dopiero zaczynam!). Nie po to jednak by kreować rzeczywistość lecz retuszować ją tam gdzie to jest niezbędne. W moim ostatnim poście umieściłem zdjęcie w wersji B&W, w nadziei że dowiem się czy, kiedy, po co i jak. Przecież wydaje się bez sensu "psucie" kolorowego zdjęcia. Pytam więc : czy, kiedy, po co i jak? Może ktoś z dłuższym stażem i większym doświadczeniem zechce udzielić mi rad na ten temat. W końcu nic nie jest lepsze niż przykład (rada) mądrzejszych i bardziej doświadczonych.![]()
Dlaczego myslisz,ze nikt nie chce pomagac?
Ja zaczne inaczej.Czy jak bys mial analoga i na rolce mial jeszcze 10 wolnych klatek,czy zrobil bys te fotki?
18 - ładna chmurka, ale co można o tym zdjęciu powiedzieć? Nie za wiele.
19 - Ładny kos, brawo za upolowanie czegoś innego niż wrony i gołębie. Ładnie skadrowany. Szkoda tylko, że zabrakło fajnego światła. Może lepiej obraz tez wyglądał by w czerni i bieli po dorzuceniu paru bajerów w PS? Drugie miejsce w tym zestawieniu.
20 - Moim zadaniem najlepsze zdjęcie. Brakuje mi tu tylko delikatnego światła o poranku...
21 - Też fajne, ale tak jak wyżej brakuje mi tu ładnego światła.
Generalnie fajne zdjęcia, ale chmura nie przypadła mi do gustu. Nic nie wnosi - po prostu.
PS. Obejrzałem parę wcześniejszych zdjęć. Architektura zdecydowanie fajniej się prezentowała, no i czapla też całkiem całkiem. Pączki i młode kwiaty, ładne to, ale każdy fotograf ma takie zdjęcia w swojej kolekcji (ja też mam, w szczególności ze starego analoga F65) - dlatego fajnie było by się zastanowić co zrobić, by tego typu zdjęcia jakoś się wyróżniały.
MK