zdecydowanie lepsze pierwsze ujęcie. Ten budynek za fontanną nadał temu zdjęcia uroku i światła![]()
zdecydowanie lepsze pierwsze ujęcie. Ten budynek za fontanną nadał temu zdjęcia uroku i światła![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
A ja się wyłamię i chyba widziałbym ten budynek bez fontanny. Jakoś drugi plan wchodzi na pierwszy a tu .. fontanna. Chyba mi nieco przeszkadza. W drugim zaś fontanna nabrała fajnych kolorków ale jej tło do niczego.
mente et malleo
Nocne podoba się, a pierwsze bardziej.
Frankfurt jako centrum finansowo- biznesowe BRD, kojarzy mi się trochę z Nowym Jorkiem, drapaczami chmur i mrowiem ludzi idących w pośpiechu. Świetne miejsce do streetu
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Podobają mi się Twoje zdjęcia nocne. Ostatnia fontanna, a z wcześniejszych chyba 144 - wersja B&W.
Pozdrawiam, Jola
Z tym pierwszym będzie trudnoFontanna stoi blisko frontu budynku (Alte Oper) i bez "fiszaja" nie da się "zmieścić" samego frontonu (bez boków). Pewnie jest możliwość zrobienia fontanny na innym tle, jest park na przeciwko opery. Akurat wtedy kiedy robiłem te zdjęcia, "wysypali" się widzowie po spektaklu i musiałem zrezygnować z dalszych zdjęć. Jeśli chodzi o te wieżowce to faktycznie robią wrażenie, za każdym razem zadzieram głowę jak dziecko i często zauważam coś nowego, mimo że budynek widziałem wielokrotnie. Street to nie jest to za czym przepadam i nawet nie próbuję tego "uprawiać"
, ale faktycznie, jest tu wiele do pokazania.
Jeszcze zwieńczenie frontonu nad wejściem opery:
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 30.10.08 o 09:55
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
I na zakończenie tej nocnej wycieczki z aparatem:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
podobały mi się uliczki w Twoim wykonaniu a także seria zdjęć nocnych do których podszedłeś umiejętnie, eksponując światła które które wydobywają z mroku nocy interesujące obiekty.
pozdrawiam Wiejo
Krajobraz z wiaduktem:
Panorama- robi wrażenie, podoba się.
Możesz o niej napisać coś więcej , czym robieś, ile fotek...
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.