A gdybys mocniej tego Hadera wyostrzyl?,nie bedzie lepiej.
Mozna u zrodlaZałącznik 53061w taki sposob,albo w programie i bedzie takOO widze ze to tez polapka ten HDR
![]()
A gdybys mocniej tego Hadera wyostrzyl?,nie bedzie lepiej.
Mozna u zrodlaZałącznik 53061w taki sposob,albo w programie i bedzie takOO widze ze to tez polapka ten HDR
![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Próbowałem mocniej ale zaczęły mi pojawiać się obwódki wokół budynków, więc dałem spokój.
Chodzi Ci o podlinkowanie do galerii w wątku?
Nie zrobiłem tego dla poprawienia oglądalności- nie musiałem. Zdjęcie wkleiłem do Galerii wczoraj i do dzisiaj, kiedy go podlinkowałem miało już ok. 150 odsłon i 11 ocen.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie,nie chodzi mi o ogladalnosc,o co innego tu idzie,chyba nawet nie wiesz.
A jesli chodzi o obwodki to moze sprobowac mozesz tak:zmniejszaj np trzy razy i wyostrzaj tez trzy razy.Jesli cos bedzie za ostre,przedobrzone to wroc do ktoregos stopnia i na masce zamaluj te fragmenty-W gimpie masz warstwy i maski,no to milej zabawy![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
A co powiecie o takiej "górskiej" panoramie?
Horyzont w oddali powinien być poziomy, staram się nie prowadzić linii horyzontu w połowie. Poza tym bardzo fajne niebo i piękny krajobraz.
A mając do wyboru to niebo lub drzewa na dole wybrałbym tak jak Ty.
Pozdrawiam AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 30.08.11 o 23:48
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
zazdroszcze widoku , ja takich nie mam , czy za Toba byla jakas wielka gora ? bo cos rzuca wielki cien na doline i pobliskie lasy
a odnosnie fotki , zauwazylem ze jeszcze 2 lub 3 tygodnie temu niebo mialo ladniejszy odcien i chmurki tez byly takie bielsze
byc moze wtedy bylo by korzystniej , ja takie widoczki wole bardziej cukierkowe i bardziej pasowalo by mi zdecydowanie ciemno blekitne niebo z w miare snieznymi chmurkami
na tym zdjeciu widac dosyc daleko i wydaje sie ze przejzystosc powietrza byla taka sobie bo brakuje ostrosci , to chyba nie kwestia ustawien sprzetu ale samego powietrza
w okolicach Poznania mamy 3 szczyty, o ich zdobywaniu juz pisalem w innym watku i zauwazylem ze sa dni ze widac daleko i czysto i sa dni ze cos sie dzieje z
powietrzem ze brakuje ostrosci patrzac na odleglosc kilku km
dla mnie widoczek jest z potencjalem ale moze warto by powalczyc przy innej pogodzie
malowniczo wyglada ta wioska na dole
Wiem, że powinien ale nie jest (jak to często w górach się zdarza)
To są góry Taunus, zdjęcie zrobione z najwyższej góry- Großer Feldberg (881 m npm)
Cienie są od chmur. Starałem się je na zdjęciu pokazać. Przejrzystość niestety nie była najlepsza ale trudno trafić. Inaczej to wygląda kiedy jestem na dole, we Frankfurcie. Dojazd trwa ok 45 min i nie ma żadnej gwarancji, że na górze będzie tak samo![]()
Panoramka interesujaca, ale coskolwiek sprawia wrazenie krzywej... nie poznaje kolegi
Widok masz faktycznie rewelacyjny- pol Wielkich Niemiec widacPodobnie jak widok z Srbskiego Plesa na Slowacji - bardzo mile wspominam
![]()
kolorystycznie ciekawe : ) - złota poświata na chmurach którą pewnie tylko ja dostrzegam robi pozytywne wrażenie - jednak kadr jako całość mało interesujący (oczywiście dla mnie). : ) Pozdrawiam