Ciii! Nie mów głośno bo jeszcze ktoś usłyszy![]()
Ciii! Nie mów głośno bo jeszcze ktoś usłyszy![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Specem nie jestem ale muszę przyznać że Maro66 ma rację 419 jest naprawdę Ok.
419 ładne, ale 417...
Mam pytanie, tak przy okazji, może głupie, ale będę wdzięczna za odpowiedź. Na Twoich fotkach architektonicznych jest czysty krajobraz. Bez plątaniny kabli, trakcji, lamp dyndających się na drutach. Czyli bez rozmaitych psujek. Tak jest w rzeczywistości, czy to efekt obróbki?
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Dziękuję, cieszę się że 417 się podoba. Budynek jest spory, wydaje się ogromny (to chyba dzięki bryle). Chciałem to pokazać, kadrując tak, żeby w pobliżu nie było wysokich budynków a w tle niebo. Przez odpowiednią obróbkę, chciałem podkreślić pochmurne niebo i nadać posępny charakter budowli.
Co do "przeszkadzajek", to mam swój sposób- staram się nie robić zdjęć tam gdzie tego jest pełno. Jeżeli już muszę, to staram się żeby w kadrze było ich jak najmniej i były łatwe do usuniecia. Naprawdę, łatwiejsze są do usunięcia druty ze zdjęcia architektury (łatwiej ukryć ślady usuwania pośród wielu szczegółów) niż z pejzażu
Teraz coś z dzisiejszego spaceru. Miałem szkło 14-42, przydałoby się dłuższe (pies na 1-wszym piętrze) ale nie chciałem w pośpiechu zmieniać. Co nagle, to po diable, jeszcze bym upuścił, a pies (?
) mógłby sobie pójść:
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 17.07.09 o 22:59
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Świetne!![]()
tak, fajne![]()
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Pies się wyleguje niczym moje sąsiedzkie koty.
Dziękuję za informację. Pytałam, bo wczoraj usiłowałam coś architektonicznego upolować, ale ilość śmieci na niebie skutecznie mnie odstraszyła. 5 kabli mi nie przeszkadza, ale 50- zdecydowanie. U nas jednak większość instalacji, pewnie z powodu oszczędności, leci w powietrzu, zamiast pod ziemią.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Bardzo fajna / ciekawa ostatnia fotka. Z kotem w "roli głównej" można takie widoczki dosyć często spotkać, ale z psem (i to jeszcze takich rozmiarów) - dużo trudniej...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
419 - git malinaEhh...kiedy ja tak będę focił??
Pozdrawiam
![]()