Bardzo fajne, ale przeostrzone Herr Helmuth![]()
Bardzo fajne, ale przeostrzone Herr Helmuth![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
może troszkę, ale fotka ok
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
moze nie tyle przeostrzone, co mocno kontrast podciagniey. calkiem, calkiemwyszla ci ladna stara pocztowka. ratowales w B&W po wyciaganiu cieni i przyciemnianiu nieba?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Kontrasty były ogromne, widać wyciaganie.
Obraz bardzo przyjemny, BW też![]()
Dzięki za analizy i komentarzeNajbliżej był k@czy: Podciagałem kontrast. Oryginał był trochę (
) prześwietlony, próbowałem ratować w B&W ale było blade. Dlatego tyle kontrastu (może przesadziłem
). Wrażenie przeostrzenia MZ powoduje faktura murku między schodami- jest wyłożony kamykami, wielkości orzecha włoskiego. Przy ostrym świetle, padającym z boku, jest tam sporo kontrastu, co przy mocno podciągniętym kontraście całego zdjęcia, może dawać wrażenie przeostrzenia. Tak tylko próbuję się usprawiedliwiać
sami oceńcie
- wklejam oryginalny kadr, jedynie pomniejszony (wyostrzony w Gimpie 30%) .
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Tilt-shift podoba mi się.
Gratuluję nowego nabytku.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Mi tam wersja czarno biała się podoba i nie widzę w niej nic co by waliło po oczach.![]()
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
MZ to bicie po oczach daje dodaje uroku temu zdjeciu. Gratulacje helmuth.
Cieszę się, że 364 sie podoba, nawet mimo zastrzeżeń. Wrzucę do galerii, zobaczę jak tam zostanie przyjęta![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA