350 wygląda jakby ktoś im gola piłką w szybę strzelił
na 351 fajnie tez wkomponowany stary budynek w nowoczesne budownictwo.
Kurcze. Zazdraszczam Ci troszke tych widoków![]()
350 wygląda jakby ktoś im gola piłką w szybę strzelił
na 351 fajnie tez wkomponowany stary budynek w nowoczesne budownictwo.
Kurcze. Zazdraszczam Ci troszke tych widoków![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
To jest taki kanał (nie wiem czy oprócz dekoracyjnej, spełnia jeszcze jakąś funkcję), który ciągnie się od elewacji, przez całe "wnętrze", aż po dach . Próbowałem tam wejść w momencie otwarcia (koniec stycznia br), ale dałem spokój.
Jeszcze będzie okazja![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Fajnie ktoś pomyślał z tymi budynkami , Miejski widoczki przyjemnie się ogląda.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Ciekawe co o tym powiecie? Zdjęcie tylko zmniejszone i wyostrzone (30%) w Gimpie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dodaj jeszcze odrobinkę ostrości.
Poza tym - ciekawy kadr.
Cóż to za ruiny ? wśród nowoczesnego Urbeksu który zapodajesz, te ruiny są jak wyjęte z innej rzeczywistosci - znaczy się wchodzę, patrzę i oczom nie wierzęFrankfurt upada ?
![]()
Czasami szukam w architekturze jakichś czystych form geometrycznych- linie, koła, trójkąty itp, oraz ich różne ich połączenia
Jak by tu...to może nie jest moja najlepsza fotka- masz rację. Niemniej zamieściłem ją ponieważ chciałem zrobić pewien test (wystarczy spojrzeć w EXIF- widać, że fotka nie jest zrobiona SP550UZ
). Mam jednak problem z interpretacją wyniku testu
. Były tylko dwa komentarze- jeden RamzesaII (zastrzeżenia do ostrości) i drugi rocco (zastrzeżenia chyba natury ogólnej- nie bardzo wiem jak zakwalifikować). Specjalnie nie zastosowałem żadnej obróbki żeby sprawdzić jak ocenicie ustawienia aparatu, miałem nadzieję, że mi podpowiecie co ewentualnie poprawić
Niestety nie ma lekko i muszę sam, matodą prób i błędów sam dojść do zadowalających ustawień
![]()
Kupiłes e-520 ?no masakra. Jakie masz szkła ?
jesli kity - to nie przymykaj ich do f11, bo mydło robisz sobie naturalne.
f8 max na 14 -54 mm
a na 40-150 mozesz i wiecej, ale im wiecej tym obraz bardziej mydlany.
Troche mi ta rozpiętość tonalna nie pasowała do twojego UZI, ale wiem ze kombinujesz w progsach graficznych wiec wszystkiego sie moge spodziewaća Exif widze jesli sobie na dyska fote sciągne by obejrzeć
![]()
Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 26.05.09 o 21:00