Strona 7 z 17 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 168

Wątek: Życie w plastiku i nie tylko

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    nr 32 (Tie) wyszedł interesujaco. Dobrze kombinujesz

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Faktycznie lepiej z kosmetyką

Przyznam się do wstydliwej tajemnicy... W sumie to nie mam PSa

Jeśli już muszę koniecznie coś z RAWów wyciągnąć albo bardziej zmodyfikować i w ogóle w związku z tym odpalę komputer, to coś tam pamietam z Gimpa, PS nigdy nie używałem i bronię się prżed tym jak mogę.

Trochę dlatego, że mam badziewny monitor, ale bardziej z tego powodu że workflow z samym tabletem jest genialnie wygodny. Przeglądam jpg przez wifi bezpośrednio na karcie, kopiuję już selekcję, obrabiam w lightroom mobile i wrzucam do Google Photo, ewentualne poprawki robię w paru innych prostych appkach.

Do takich "codziennych" zdjeć to wystarcza w zupełności, wbrew pozorom robię nie tylko zabawki Ale fakt, że tracę sporo kontroli nad szczegółami, więc w końcu trzeba się będzie przestawić na powazniejsże narzędzia.

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    34.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	image.jpeg
Wyświetleń:	133
Rozmiar:	1,62 MB
ID:	181546

Trochę roboty z tym było tym razem. Śnieg z sody oczyszczonej, z tyłu zimne ognie. Wszystko rozdmuchane powietrzem z aerografu.

Wyświetleń:	130
Rozmiar:	1,20 MB
ID:	181547

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Pomysły pomysły.... działaj i pokaż scenę jak z gwiezdnych wojen...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Niesamowite pomysły na zdjęcia, masz łeb!
    Ostatnio zdjęcia ludzików lego są bardzo popularne i dużo ich widziałem, ale te są najlepsze
    Opuszczone miejsca :: Moja strona poświęcona Urban Exploration, czyli eksploracji opuszczonych miejsc. Mój blog fotograficzny, a także trochę o moich podróżach.

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    A dziękuje, ale na pewno nie widziałeś ich dosyć w takim razie Jest wielu wymiataczy w tym gatunku, sam sie zdziwiłem, jakie to popularne

Awatar hastour
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    35.

Wyświetleń:	123
Rozmiar:	635,8 KB
ID:	181822

Ciągle nie to. Ale model gotowy, więc coraz bliżej Jeszcze jakiegoś pilota przydałoby się skombinować.

Swoją drogą, malowanie modelu uświadomiło mi, jaką niedocenianą pracę wykonują mejkapistki

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Nieźle to wygląda. Teraz zrób coś z tego... A obaczym.
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Ostatnie zdjęcie wyszło dla mnie kozacko
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Według mnie ostatnie zdjęcie wyszło już dość realistycznie. Jest to czego mi brakowało - odpowiednie otoczenie. Taki model widziałbym właśnie albo na pustynnej planecie albo w hangarze - oświetlony za pomocą wielu punktowych źródeł światła. Tak zrobiłeś i to zagrało. Wycinanie modelu za pomocą GO z pewnością nie dodaje realizmu. Duża głębia ostrości pokazująca tło pasujące do modelu może dodać dużo do realizmu, którego nie dodasz w inny sposób.

Nasz mózg jest dość łatwo oszukać i to trzeba wykorzystać - myślę, że fajnym sposobem byłoby ukazanie modelu w taki sposób, w jaki normalnie modeli się nie ogląda. Z jednej strony trochę ubrudzić, z drugiej strony lekko porysować, coś wgiąć, skrzywić. Postawić na żwirze, w tle jakieś większe kamienie, model lekko posypać piaskiem, osnuć dymem... Zdjęcie z niskiej perspektywy, pod słońce ze znacznym spadkiem kontrastu, może z flarą? Rozgrzane, falujące powietrze w tle za silnikami?

Fajnie, że tak wciągnęło cię to hobby. Dobre zdjęcia, będę bacznie obserwował.