nr 32 (Tie) wyszedł interesujaco. Dobrze kombinujesz
T.
nr 32 (Tie) wyszedł interesujaco. Dobrze kombinujesz
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Faktycznie lepiej z kosmetyką
Przyznam się do wstydliwej tajemnicy... W sumie to nie mam PSa
Jeśli już muszę koniecznie coś z RAWów wyciągnąć albo bardziej zmodyfikować i w ogóle w związku z tym odpalę komputer, to coś tam pamietam z Gimpa, PS nigdy nie używałem i bronię się prżed tym jak mogę.
Trochę dlatego, że mam badziewny monitor, ale bardziej z tego powodu że workflow z samym tabletem jest genialnie wygodny. Przeglądam jpg przez wifi bezpośrednio na karcie, kopiuję już selekcję, obrabiam w lightroom mobile i wrzucam do Google Photo, ewentualne poprawki robię w paru innych prostych appkach.
Do takich "codziennych" zdjeć to wystarcza w zupełności, wbrew pozorom robię nie tylko zabawkiAle fakt, że tracę sporo kontroli nad szczegółami, więc w końcu trzeba się będzie przestawić na powazniejsże narzędzia.
Pomysły pomysły.... działaj i pokaż scenę jak z gwiezdnych wojen...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Niesamowite pomysły na zdjęcia, masz łeb!
Ostatnio zdjęcia ludzików lego są bardzo popularne i dużo ich widziałem, ale te są najlepsze![]()
Opuszczone miejsca :: Moja strona poświęcona Urban Exploration, czyli eksploracji opuszczonych miejsc. Mój blog fotograficzny, a także trochę o moich podróżach.
A dziękuje, ale na pewno nie widziałeś ich dosyć w takim razieJest wielu wymiataczy w tym gatunku, sam sie zdziwiłem, jakie to popularne
![]()
Nieźle to wygląda. Teraz zrób coś z tego... A obaczym.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Ostatnie zdjęcie wyszło dla mnie kozacko![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Według mnie ostatnie zdjęcie wyszło już dość realistycznie. Jest to czego mi brakowało - odpowiednie otoczenie. Taki model widziałbym właśnie albo na pustynnej planecie albo w hangarze - oświetlony za pomocą wielu punktowych źródeł światła. Tak zrobiłeś i to zagrało. Wycinanie modelu za pomocą GO z pewnością nie dodaje realizmu. Duża głębia ostrości pokazująca tło pasujące do modelu może dodać dużo do realizmu, którego nie dodasz w inny sposób.
Nasz mózg jest dość łatwo oszukać i to trzeba wykorzystać - myślę, że fajnym sposobem byłoby ukazanie modelu w taki sposób, w jaki normalnie modeli się nie ogląda. Z jednej strony trochę ubrudzić, z drugiej strony lekko porysować, coś wgiąć, skrzywić. Postawić na żwirze, w tle jakieś większe kamienie, model lekko posypać piaskiem, osnuć dymem... Zdjęcie z niskiej perspektywy, pod słońce ze znacznym spadkiem kontrastu, może z flarą? Rozgrzane, falujące powietrze w tle za silnikami?
Fajnie, że tak wciągnęło cię to hobby. Dobre zdjęcia, będę bacznie obserwował.