trzymasz poziom - niech przetransportują władni do oceny zdjęć wtedy będziemy czepiać się detali![]()
trzymasz poziom - niech przetransportują władni do oceny zdjęć wtedy będziemy czepiać się detali![]()
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Możecie się czepiać ile wlezie już teraz. Zresztą sporo detali do poprawki sam widzę, zwłaszcza tych wynikających z amatorskiej obróbki na urządzeniach do tego nie przeznaczonych![]()
Fajnie wyszły te Ninje![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
No raczej chyba nie wygrasz konkursu gatunkowego tym stricikiem. Ale 19 to już na głębszą uwagę zasługuje
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Cześć,
Fajnie kombinujesz, podoba mi się, jeden z ciekawszych świeżych wątków na forum - Polecam!
Wielkie podziękowania za dzielnie się warsztatem i sceną - bardzo cenne!
Cześć.
Dawno mnie nie było, bo i czas urlopowy, i jeszcze nowy człowiek mi się w domu pojawił i sporo czasu zajmuje.
Foty zatem typowo wakacyjne, żadne nie wymagało jakiejś szczególnej kreatywności, takie tam spacerowe. Tylko 22 jest w "studiu", znaczy ten, w donicy![]()
21. TFP
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
![]()
Zawziąłem się. Że zamiast klocków dla odmiany spróbuję zrobić w 100% realistyczne zdjęcie jakiegoś fajnego pojazdu ze Star Wars, tak żeby nie było widać, że to zabawka.
No i to jeszcze zupełnie, ale to zupełnie nie to![]()
30.
Ale że się zawziąłem... z powyższego, kupionego za 30zł i pomalowanego w dwa wieczory modeliku zrobiło się pięć kolejnych. Do tego aerograf, sprężarka, kilkaset złotych w farbach i chemii, i jak dotąd dwa tygodnie pracy wieczorami, żeby było co sfotografować... hobby to straszna rzecz.
Jeśli macie dobre rady, jak się takie trikowe zdjęcia modelom robi, zwłaszcza bez nadmiernego fotoszopowania, to będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Tymczasem idę malować![]()
Myślę, że by było realistycznie to bez PS-a się nie obejdzie...
Według mnie to podstawa zrobić poprawnie techniczne zdjęcie, nie sądzę, że przez rozmycia można ukryć sztuczność "artefaktów"
Oczywiście zdjęcie zrobione już z pożądanym oświetleniem.
Rozmycia można dodać np. małą mgiełkę bo nieostrość to po prostu nieostrość.
Gdzieś widziałem jak podobny Tobie w PS-sie kombinował ze zdjęciem małego modelu auta.. Zapamiętałem, że żmudnie wszystkie szczeliny na modelu zmniejszał przy pomocy stempla. Tak więc jak ostre zdjęcie to łatwiej to zrobić, czy też usunąć defekty w modelu.
Dokładność obróbki da pożądany efekt. No i jeszcze dobry pomysłA tych Ci nie brakuje.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()