-
Plaster miodu na żarówkę 68WS DoItYourself
-
Jak najbardziej godne polecenia --sam też na to wpadłem, ale nie skleiłem z braku czarnych słomek . Przy cięciu słomek na dłuższe odcinki (np. 3cm) można bardziej zawęzić kąt światła.
-
od siebie dodam, ze lepszym rozwiazaniem jest uzycie zwyklej przezroczystej tasmy samoprzylepnej. rozwijamy tasme i kladziemy pociete slomki jedna przy drugiej. potem tylko zwijamy calosc w rulon i sprawa gotowa. to troche lepiej niz klejenie, bo: zabiera mnie czasu, slomki nie sa upackane klejem i swiatlo nie jest przez ten klej pochlaniane i czyste slomki odbijajaj swiatlo takze zewnetrzna swoja strona, rozmiar nie jest ograniczony wielkoscia ucietej papierowej tuby wiec mozna zwijac do woli
za to tekturowa tuba ma zastosowanie wtedy, kiedy potrzebujemy zrobic plaster na szybko i bez zbytniego ciecia slomek (albo jesli juz to na dluzsze odcinki): bierzemy po prostu garsc slomek i wpychamy ich tyle w tube tekturowa, az beda na tyle ciasno, ze nie wypadna
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów