Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: E-1 a pojemność karty pamięci

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Cytat Zamieszczone przez PrzemQ_09
    Tak nawiasem - jak odróżnić podróbkę od niepodróbki? Z racji, że na allegro fajne ceny.
    http://reviews.ebay.com.au/FAKE-SanD...00000001449653

http://reviews.ebay.com.au/FAKE-SanD...00000000792498
    Dla świętego spokoju, kupiłem Lexara, o podróbkach nie słychać.
    Jeszcze Paint Shop Pro X dodają
    Było nie było, to niezły program do obróbki zdjęć za friko.
    Gdzie kupiłeś z paintem kosteczke i za ile ?
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL

zabawne są teksty o zabezpieczaniu się ilomaś kartami 2GB... napiszcie, komu padł oryginalny SanDisk używany zgodnie z logiką? obecnie to 2x4GB lub 2x8GB i po temacie...
    Taaaaaaaa...zawsze lepiej się zabezpieczyc, elektronika nie jest doskonała Jeśli focisz dla siebie to no problem kup i 16GB najwyżej tylko Ty stracisz.
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar MariuszM
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To i ja zapytam o tego painta. Znalazłem ofertę z programem na fotozakupach, ale mam pytanie, czy to jest pełna normalna licencja, czy jakiś trial na 30 dni?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z tego co sie zorientowałem to wersja nie jest ograniczona czasowo, ale jest do pobrania ze strony lexara a nr seryjny jest w dołączony w karcie pamięci. Pytanie tylko brzmi skoro ta wersja jest do pobrania ze strony lexara jest wersją pełąną czy to wersja przygotowana pod lexara (i tą promocję) i ma jakies ograniczenia lub głupie reklamy czy też jest zmieniona "or something".
    ...był Olek jest A6000

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Ja mam 3 karty CF-4GB, CF-1GB i XD-1GB - ale zazwyczaj zgrywam wszystko na kompa po powrocie z imprezy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    MicSzu:

od dawna mam zapasową kartę (szkoda sprzedawać za flaszkę) a ciekawi mnie po prostu komu padł oryginalny SanDisk... jedyne co wyczytałem, to że gniazdo potrafi się oderwać od obudowy karty...

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    MicSzu:

od dawna mam zapasową kartę (szkoda sprzedawać za flaszkę) a ciekawi mnie po prostu komu padł oryginalny SanDisk... jedyne co wyczytałem, to że gniazdo potrafi się oderwać od obudowy karty...
    To, że są to elementy mało awaryjne nie znaczy, że nie należy się odpowiednio zabezpieczac. Nie wyobrażam sobie uszkodzenia karty na, której znajdywały by się foty z czyjegoś ślubu itp. Karta sama z siebie może się nie uszkodzic, pracowac bezawaryjnie lecz są inne rzeczy, które mogą to spowodowac, sam możesz nawet sobie ja uszkodzic nie mając nawet tego świedomości. Jak to mówią ''przezorny zawsze zabezpieczony''
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar dulak
    Mieszka w
    Londyn/Lublin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu

zabawne są teksty o zabezpieczaniu się ilomaś kartami 2GB... napiszcie, komu padł oryginalny SanDisk używany zgodnie z logiką? obecnie to 2x4GB lub 2x8GB i po temacie...
    Taaaaaaaa...zawsze lepiej się zabezpieczyc, elektronika nie jest doskonała Jeśli focisz dla siebie to no problem kup i 16GB najwyżej tylko Ty stracisz.
    Dokladnie tak jak pisze MicSzu, jak pstrykasz sobie Londyn to podlacz twardziela 500GB wsadz w kieszen i laz z nim, a zdjec narobisz, ze hoho ale jak przyjdzie Ci robic naprawde potrzebne i wazne zdjecia to siegniesz po cos malego.

A karta komu padla? A prosze bardzo mojemu szwagrowi ze trzy miechy temu w Sony. Jechal do Paryza zabral dwie karty, z jednej zdjecia sa, drugiej nie sposob otworzyc.

pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    miałem kiedyś takie bubu. Podłączyłem kartę w pracy (windows) - wykasowałem 5 fotek zepsutych i... system się powiesił. Po odblokowaniu karty nie odczytasz.
    Przyszedłem do domu, włożyłem do lapciaka z Linuxem i wszystko pięknie sczytało.

Awatar historikus
    Mieszka w
    mazowiecka wieś
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    MicSzu:

Mnie padł po pół roku. Myślę, że był oryginalny, bo kupowałem w Fotorimexie, a to duży dystrybutor. Było to jeszcze w czasach SD Extreme II. Wymieniłem na PQI i chodzi już ponad 2 lata
    Pzdr
    H.