Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 120

Wątek: "Oświetlenie w fotografii aktu" - warsztaty z Olym

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez absolon
    Cytat Zamieszczone przez black_bird
    kto bedzie jutro na spotkaniu z wrocków?
    Będę. Czyli z Tobą i lessie będzie nas aż 3 z forum Oly
    i ja też

| OlyJedi Awatar krzyo88
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    A gdzie Ty się ukrywałeś? Widziałem się z Pol189 I West73, chyba, że się spotkaliśmy i nie wiedziałem, że Ty to Ty
    Wlasnie nie poznalem nikogo z forum siedzialem w 3 rzedzie, w takiej czarnej koszuli po lewej stornie

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krzyo88
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    A gdzie Ty się ukrywałeś? Widziałem się z Pol189 I West73, chyba, że się spotkaliśmy i nie wiedziałem, że Ty to Ty
    Wlasnie nie poznalem nikogo z forum siedzialem w 3 rzedzie, w takiej czarnej koszuli po lewej stornie
    ja wyglądam jak w aviatarku i kręciłem się po sali w czarnej koszulce olympusa. Szkoda, że nie poznałem sąsiada

Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Byłem, zobaczyłem, całkiem fajnie było w Katowicach. Fakt, na końcu sali toczyliśmy zacięty bój z canoniarzami, o to co bardziej właściwe. Dyskusję zakończyło wypadnięcie matówki z 40D, żaden się po tym nie odezwał

Szkoda, że tak mało czasu było z aparatem, ledwie zdążyłem włożyć kartę i już fociliśmy. Myślałem, że trochę bardziej go poznam, a znajomy, który bardziej amatorsko używa aparatu przez 5 min go próbował ustawić.

| OlyJedi Awatar krzyo88
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez aprzemek
    a znajomy, który bardziej amatorsko używa aparatu przez 5 min go próbował ustawić.
    Zgadza sie, slyszalem jak ktos za plecami pytal sie jaki pomiar swiatla ustawic? i gdy juz ustawił taki jaki chcial trzeba było skończyć
    Ja na wolalem ustawic bezpieczne 1/80s i iso 800 i nie bawić sie w ustawienia pomiaru, z ktorym i tak nic by nie wyszlo w takich ciemnosciach

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    fajnie by było gdyby forumowicze mieli jakieś klubowe koszulki albo czapeczki to przy tego typu spotkaniach nie było by problemu ze znalezieniem "znajomych". taki gadżety mogłyby być tez fajna nagrodą w licznych konkursach jakie maja miejsce na forum...

| OlyJedi Awatar absolon
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tu Wrocław tu Wrocław. Byłem ale nikogo mi sie nie udało namierzyć (nie znam was z twarzy). Pytałem dookoła ale nikt sie nie przyznawał
    Potem zahaczyłem kilku co mieli Olki ale nie byli to forumowicze ... jacyś onieśmieleni ... czasami odwiedzają forum ale co najwyżej czytają itd...

A mnie lamera w pierwszej grupie wytypowano do macania E-3. Fajna maszynka. Ogólnie b. pozytywnie. Ale dla mnie to tam wszystko było nowe: oświetlenie, aparat, modelka etc. Kilka cennych acz ogólnych wskazówek od pana Leonarda. Git.

Zrzucam fotki z karty i będę zaraz oglądał co to tam na fociłem.

pozdrawiam
    Następnym razem trzeba sobie jakieś identyfikatory sprawić co by się łatwiej odnaleźć
    Nie potrafię robić zdjęć z lampą
    ======= Kill City Kid =======

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Kochani, embargo na foty dotyczy buzi modelki. Foty bez facjaty Marysi możecie śmiało publikować.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    My juz po spotkaniu, wstep byl krotki i ciekawy o systemie 4/3, potem mozna było pofocic modelkę, myslalem, ze to bedzie perfekcyjny studyjny pokaz, niestety - tylko swiatło ciągłe, zle ustawione oswietlenie, modelka cała w cieniach. Bohater spotkania wdał sie w dyskucje z uczestnikami i nie zadbał o wlasciwe oswietlenie - coz, takie jak było - to ja na poczatku swej drogi miałem w domu :(
    Spotkanie raczej miało charakter promocyjny dla E3, pokazac jego zalety uczestnikom przymierzającym sie do naszego systemu... szkoda, ze choc na krotko w scislym gronie OC nie mozna pokazac fot, no ale trudno...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez absolon
    Tu Wrocław tu Wrocław. Byłem ale nikogo mi sie nie udało namierzyć (nie znam was z twarzy). Pytałem dookoła ale nikt sie nie przyznawał :)
    Potem zahaczyłem kilku co mieli Olki ale nie byli to forumowicze :cry: ... jacyś onieśmieleni :)... czasami odwiedzają forum ale co najwyżej czytają itd...

A mnie lamera w pierwszej grupie wytypowano do macania E-3. Fajna maszynka. Ogólnie b. pozytywnie. Ale dla mnie to tam wszystko było nowe: oświetlenie, aparat, modelka etc. Kilka cennych acz ogólnych wskazówek od pana Leonarda. Git.

Zrzucam fotki z karty i będę zaraz oglądał co to tam na fociłem.

pozdrawiam
    Następnym razem trzeba sobie jakieś identyfikatory sprawić co by się łatwiej odnaleźć :D
    Przepraszam, ale moja facjata wisi tu od dlugiego czasu ..;) ...bylem w 1 fotelach naprzeciw modelki ;) z żoną z e3-kami, robilismy swoimi ..