Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 120

Wątek: "Oświetlenie w fotografii aktu" - warsztaty z Olym

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    no cóż...bez narzekania to byśmy zginęli co?
    przecież tam chyba nikt na siłę nikogo nie trzymał...można było wyjść...
    Tylko jak znam życie to raczej nigdzie by się nie znalazło imprezy na której byłoby profesjonalne światło, profesjonalny sprzęt i naga panna ZA DARMO.
    No, może tylko w Erze...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    lessie, chyba nie przeczytałeś tego co zacytowałem. Jakie profesjonalne światło??? Żeby wykorzystać oswietlenie + modelkę trzeba mieć:
    1. więcej czasu niż 10 minut
    2. możliwość jakiegokolwiek ustawienia tego światła

I co to za światło skoro trzeba robić zdjęćia na ISO 1250???

dinx6
    Gość
    Popieram Rafała Czarnego i Lessiego. Organizuje się warsztaty za darmochę, na których można tego i owego się dowiedzieć, a ludzie jojczą. Paranoja. Jeśli Twoja znajoma znajoma Mariush czuła się ze swoim 400d tak fatalnie, to czemu po prostu nie poszła na lody? Następnym razem powinna zorganizować sobie płatne, prywatne warsztaty. Wtedy na bank będzie zadowolona. Jakie to polskie... ech

Byłem w Kraku, było dużo ludzi i lekki chaos, ale kto chciał ten mógł coś dla siebie z tych warsztatów wyciągnąć. Miałem E3 w łapie przez parę minut i nie robiłem zdjęć na auto, nawet trochę w nim pogrzebałem. Jak komuś światło nie pasowało to zawsze mógł poprosić ludzi z obsługi o przestawienie. Byli tacy co prosili. Focenia ze światłem błyskowym nie było, ale ze zrozumiałych chyba względów?

Moim zdaniem było git.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6
    na których można tego i owego się dowiedzieć
    Przepraszam, ze zapytam - czego można było nauczyć się na takich warsztatach???
    To nie chodzi o to, że "nikt nikogo pod pistoletem nie trzyma" ani o to, że szumne zapowiedzi okazują się marketingową papką. Co z tego że za darmo, skoro Agata zasuwała z Torunia do Kraka po to, aby zobaczyć jak wygląda lampa studyjna? I co to za lampy w ogóle?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    no cóż...na stronie Fotopolis mozna dokładnie wyczytać co będzie i ile będzie to trwało. Dalej, rejestrując się widać ile jest miejsc , czyli ilu uczestników będzie. Łatwo sobie chyba wtedy wyobrazić, że nie dostanie się na 3 godziny sprzętu i lamp na własność do dowolnego przestawiania. Tak więc jak ktoś tak mysli i jedzie z drugiego końca Polski to oznacza że nie przeczytał tego, nie zrozumiał albo liczy że może jakoś będzie. Pretensje może mieć tylko do siebie. Lećmy dalej. Leonard Karpiłowski opowiadał o oświetleniu dużo i w zasadzie na każde pytanie udzielał wyczerpującej odpowiedzi. Jak ktoś chciał to mógł się wiele dowiedzieć. Co do błyskania - to jak to zorganizować mając 5 osób fotografujących. Na Olympusroadshow błyskały dwie na raz i już robił się bałagan z zabieraniem błysku. Dalej - co jest złego w fotografowaniu w swietle ciągłym? I na wyższym ISO, aparatem, który na to spokojnie pozwala. Przy okazji, nie wiem po co aż ISO 1250 jak mozna to bylo robić spokojnie na ISO 500-640...wątpię żeby różnice w oświetleniu na innych spotkaniach były aż tak wielkie ( ale mogę się mylić ). Zmiany ustawień w aparatach na bieżąco pomagał robić Jacek. No i też chyba zmiana ISO czy trybu dla osoby bardziej zaawansowanej, nawet z innego systemu, to chyba nie jest taki problem?

Ja nie wiem, może dalej nie będę zabieral głosu, bo wyjdzie na to, że mam działkę z tych spotkań ale jakoś nie lubię tego ciągłego narzekania.
    To tak jakby ktoś zaprosił mnie do chałupy na wódkę a ja narzekałbym ze była Vistula a nie Krakus.

to chyba było przeciaż jasne że jest to impreza promocyjna dla E-3? Czy tylko ja tak to odebrałem?
    Koniec z mojej strony...Wesołych Świat dla tych co im się podobało i dal tych, którym mniej..

dinx6
    Gość
    Lessie wyczerpał temat. Ja dodam od siebie, że na wszystkie swoje pytania uzyskałem odpowiedzi które mnie satysfakcjonują. Więc jakoś się dało? W trakcie warsztatów i dwugodzinnego focenia na pytania non stop odpowiadali Jacek i Leonard, a po zakończeniu można było porozmawiać z przedstawicielami Fomei.

Można się przyczepić do tego, że za mała salka w Kraku była, no i że tych powrotnych taksówek do domu Olympus nie załatwił.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Czy modelka nie miała na imię Anita?
    zgadza się i nawet była z Twojego miasta. Czy Ty znasz tam wszystkie piękne kobiety czy jak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    ... klimat tamtej chwili... modelka Kasia (zeby nie było twarz zapikselizowana)
    sorry, ale usunąłem ..

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ziemia01
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Czy modelka nie miała na imię Anita?
    zgadza się i nawet była z Twojego miasta. Czy Ty znasz tam wszystkie piękne kobiety czy jak
    znam wszystkie które się rozbierają
    pod tym co napisał lessie podpisuję się obiema rękami....
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    he he ;))