Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 120

Wątek: "Oświetlenie w fotografii aktu" - warsztaty z Olym

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    A może lepsze takie podejście: "kurcze, miałem za darmochę możliwość pofocenia nagiej kobitki pod okiem gościa, który wie co jest grane".

Ja z takiego założenia wyszedłem. I jestem baaardzo zadowolony.

ps. A że Olympus Polska nie zamówiło dla mnie taksówki na drogę powrotną? No cóż... Dali ****...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar absolon
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez black_bird
    Cytat Zamieszczone przez absolon
    Tu Wrocław tu Wrocław. Byłem ale nikogo mi sie nie udało namierzyć (nie znam was z twarzy). Pytałem dookoła ale nikt sie nie przyznawał
    Potem zahaczyłem kilku co mieli Olki ale nie byli to forumowicze ... jacyś onieśmieleni ... czasami odwiedzają forum ale co najwyżej czytają itd...

A mnie lamera w pierwszej grupie wytypowano do macania E-3. Fajna maszynka. Ogólnie b. pozytywnie. Ale dla mnie to tam wszystko było nowe: oświetlenie, aparat, modelka etc. Kilka cennych acz ogólnych wskazówek od pana Leonarda. Git.

Zrzucam fotki z karty i będę zaraz oglądał co to tam na fociłem.

pozdrawiam
    Następnym razem trzeba sobie jakieś identyfikatory sprawić co by się łatwiej odnaleźć
    Przepraszam, ale moja facjata wisi tu od dlugiego czasu .. ...bylem w 1 fotelach naprzeciw modelki z żoną z e3-kami, robilismy swoimi ..
    Ciebie najbardziej szukałem... z racji na to że właśnie masz na forum swoją fotkę. Ale nie znalazlem. Chociaż teraz jak patrzę znowu to kojarzę moment (raczej już pod koniec spotkania) jak chyba to własnie ty podszedłes do p. Jacka i o cos pytałes w temacie e-3 i mialeś w ręce swoje własne e-3. Pomyślałem - fajnie koleś ma, taka maszynka
    Nie potrafię robić zdjęć z lampą
    ======= Kill City Kid =======

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie byłem na warszatach poza Łodzią, ale po tym co czytam to brawa dla naszych da cappo:
    Jacka i Radka
    Tłoku nie było, aparaty byli,fajne klimaciki byli, kobitka mniodzio była i jeszcze spokojnie dało się zjeść obiad. Tylko biedny Jacek ciągle sie martwił czy aby wszystko dobrze się uda.
    A więc Jacku-Radku udało sie,
    tak samo warsztaty z Wacławem były chyba niezłe. Ja wyszedłem po 15min, bo warynki termiczne do pracy nagiej modelki sa zabójcze dla tekstylnych
    Mam nadzieję być jeszcze przy takich zabawach organizowanych przez OL-mafię

.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi Awatar krzyo88
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jeśli bez twarzy można pokazać to może wstawie takie ujęcie:
    (twarzy nie widać ale jesli ma to lamać ragulamin to prosze powiedzieć, usune)
    Jednak w oryginale z widoczną całą modelką jest o niebo lepiej.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez krzyo88
    Obrazek
    tylko jaki sens pokazywać coś takiego?
    Czy modelka nie miała na imię Anita?
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar krzyo88
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Obrazek
    Można też tak myśleć, ale jak ktoś nie był może zobaczyc jakie fajne efekty można bylo uzyskać. to tak wg mnie.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Obrazek
    Można też tak myśleć, ale jak ktoś nie był może zobaczyc jakie fajne efekty można bylo uzyskać. to tak wg mnie.
    wiesz, zawsze można tak wykadrować zdjęcie zeby twarzy nie było na nim widać, albo fotografować detale/fragmenty ciała. Efekt duuuużo lepszy niż coś takliego...
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar krzyo88
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zgadza sie ale nie do końca były na to warunki...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    może będę upierdliwy , ale czy macie 100 % pewność, że embargo tyczy się tylko fot z twarzą modelki???

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Moja znajoma była na spotkaniu w Kraku.
    Oto skrócona relacja:

"Ilość miejsc była ograniczona i zapisy kontrolowane na fotopolis.pl. Na miejscu jednak nie wpuszczano wszystkich, którzy sie zapisali - to pierwszy minus. Warsztaty zaczely sie punktualnie - to pierwszy plus.
    Pierwsza czesc warsztatów, czyli wystapienie pana Leonarda Karpiłowskiego skonczyło się prawie tak szybko, jak się zaczeło. "To jest taka lampa (cisza i uwaga na sali), to taka (ciagle cisza), to plaster miodu (nadal cisza na sali i dezorientacja), a to olympus E-3 (cisza z lekkim szelestem) a to nasza modelka, Marysia (poruszenie i brawa). Mniej wiecej tyle. Modelka miala zaplacone za 2h i cale spotkanie skonczylo sie o 20:00. Podczas tej godziny i 40 minut czesci praktycznej 57 facetów i 3 dziewczyny podzieleni zostali na 5 osobowe grupy, które miały po 10 minut każda na zapoznanie sie z olympusem, światlem i cialem modelki jednoczesnie. Wszystkie aparaty ustawione były na jpg i na 1250 iso, na trybie AUTOMATYCZNYM i nikt, oprócz jednej dziewczyny tego nie zmienial! Bylo po prostu wciskanie migawki jak leci. Nikt nawet nie pytal o mozliwosc zmienienia swiatla, polaczenia z blyskiem, nic! Zadna grupa nie zmieniala zadnych ustawien ani aparatu, ani swiatla. a Swiatla bylo bardzo malo, pan Leonard zagadywany o porady "jaki aparat lepiej kupic" nie kontrolował co sie dzieje na podescie ani w sali. A poza tymi 5 osobami obcykującymi cycki olympusami e-3, z widowni wyłoniło się 10-15 kompaktów na maksymalnym zoomie, zeby miec na zdjeciu gołą babę. Głównie dziadki, ktorym trzęsła się ręka jak robili te zdjecia. Modelka sie przemieszczała raz blizej, raz dalej od zrodła swiatla i generalnie niewiele tam sie w ogole dało zrobic. Nie mówiac juz o tym, ze ciezko sie w ciagu 2 minut przyzwyczaic do nowego sprzetu i zapanowac w ciemnosci nad wszystkimi przyciskami.
    Ja na swoim 400d ledwie zrobilam kilka fotek po interwencji dotyczącej skierowania swiatla strumieniowo tu i tam z taką i taką mocą. Mialam 400iso, f2.8 i 1/30 sekundy. Ledwie cos widac... Spytalam sie wiec pana Leonarda czy on tak wlasnie pracuje. A on mi na to, że światla jest dużo tylko mam zwiekszyc czułość. Generalnie popelina na maksa..."