Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Olympus sp 560

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cinek1111
    Don Pedro ja w koncu nie wiem który wybrac. Bo 560 jest droższy o 200 zł.
    Kup ten tańszy, aparat ma takie możliwości, że będziesz zadowolony. Aparatu się nie należy bać, stopniowo go poznawać i focić, bo po to on jest. Pewnie prędzej, czy później zaczniesz zapisywać te "lepsze" ujęcia w RAWach, co ten Olek umożliwia, a wtedy zabawa jest na całego, sam sobie ustawiasz balans, korygujesz naswietlenie itp już na kompie i przy tym raz zapisany Raw możesz wywoływać i zmieniać ustawienia wielokrotnie po czym zapisać w jpegach, a jak uznasz, ze to nie to, to znów ten surowy Raw- pierwotną fotkę wywołujesz i itd.. Na tym forum koledzy pomogą w rozwiązaniu problemów, a są tu przecież i zawodowi fotografowie i przedstawiciele Olympus Polska. Ja tylko moge sugerować, że Olympus to dobry wybór, bo to "moja" firma i jak na razie i C725UZ, a przede wszystkim E400 nie zawodzą, a ten maluch E400 to majstersztyk. Odwagi.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A zdjecia sa gorsze w 550 czy takie same jak w 560.Jakie sa jakosci takiej samej czy gorsze sa w 550?

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A zdjecia sa gorsze w 550 czy takie same jak w 560.Jakie sa jakosci takiej samej czy gorsze sa w 550?
    http://www.imaging-resource.com/IMCCOMP/COMP501.HTM wybierz w jednym oknie SP550, w drugim SP560 , wybierając najlepiej testowe zdjęcia te z butelkami...i po dwukrotnym kliknięciu na nie -masz obraz powiększony i sam oceń , który lepszy. Moim zdaniem są podobne, choć te z SP560 wieksze bo matryca o 1mpxl większa. Uwaga! jak wyświetli sie strona to kliknij na All Digital Cameras Reviews, a później po ukazaniu sie kolejnej strony na Campare Sample Images i pojawi sie ta stronka z dwoma okienkami i aparatami do porownania.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    cośten link jest zły

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    cośten link jest zły
    Spróbój teraz wd tych uwag, ja sprawdziłem i ok.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ok chodzi już dobrze

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    "Oops! This page is missing..." u mnie nadal nie działa

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A w tym aparacie jaka jest podwójna stabilizacja obrazu?? I czy ta stabilizacja obrazu sie sprawdza?? I czy tym aparatem robi sie ładne zdjecia (bardzo ładne)

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A w tym aparacie jaka jest podwójna stabilizacja obrazu?? I czy ta stabilizacja obrazu sie sprawdza?? I czy tym aparatem robi sie ładne zdjecia (bardzo ładne)
    Co do stabilizacji to przeczytaj http://www.dpreview.com/reviews/olympussp560uz/
    A co do 'ladnych zdjec' to wszystko zalezy co przez to rozumiesz. Zaden (jak na razie) aparat nie poprawi kompozycji czy innych bledow, ktore zrobisz podczas focenia. Jakosc zdjec jest jaka jest, w koncu albo sie chce miec zoom x18, albo super jakosc obrazu.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów