Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Olympus sp 560

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus sp 560

Witam jestem tutaj nowy i mam pytanie.
    Chcem sobie kupic aparat olympus sp 560 i nie wiem czy jak sie wezmie maksymalna ogniskową(max zoom) to wyjdzie zdjecie rozmazane i nie wyrazne.prosze o szybka odpowiedz .A jak mozna to może jakiej zdjecie z tego aparatu nam max zoomie.Prosze o odpowiedz.

| OlyJedi Awatar Warmik
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

przy ładnej pogodzie zdjęcie wyjdzie wyraźne i nierozmazane
    gdy brakuje światła zostaje tylko statyw

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Olympus sp 560

Cytat Zamieszczone przez cinek1111
    Witam jestem tutaj nowy i mam pytanie.
    Chcem sobie kupic aparat olympus sp 560 i nie wiem czy jak sie wezmie maksymalna ogniskową(max zoom) to wyjdzie zdjecie rozmazane i nie wyrazne.prosze o szybka odpowiedz .A jak mozna to może jakiej zdjecie z tego aparatu nam max zoomie.Prosze o odpowiedz.
    Przy najdłuższej ogniskowej o ile nie poruszysz i zadziała stabilizacja to zdjęcia nie maja prawa być zamazone, ale fotografując krajobrazy niestety to te odległe widoczki po przybliżeniu potem na kompie będą mało kontrastowe, mydlane i w tym sensie to mogą wydawać sie zamazone i jest to wada kazdego zooma o takim zakresie ogniskowych, czy to Olek, Sony, Panasonic czy też Fujii. Jedyna rada to takie odległe panoramki i zbliżenia robić tylko przy super pogodzie, z mojego doświadczenia wynika, że np. w górach dobre fotki wychodzą po halnym i popołudniu. Istnieje takie pojęcie jak pogoda fotograficzna- słońce, super przejrzystość powietrza i tego trzeba szukać, a wtedy i super zoom nie straszny. Jakieś zdanie wyrobisz sobie po obejrzeniu widoczków i cropów http://www.imaging-resource.com/PRODS/SP560/SP560A.HTM

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    nie będziesz miał zdjęć poruszonych jeśli nie będziesz mieć czasu dłuższego niż przy ogniskowej 280 czas 1/300 i już

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    W zasadzie koledzy tu juz wszystko opisali. Jak chcesz zobaczyc zdjecia na pełnym zoomie to wejdz do mojej galerii. Pierwsze i ostatnie foto (kon i ten ptak) z tego co pamietam sa na full zoomie Jak bedziesz chcial wiecej to moge ci podeslac na maila
    Pozdrawiam Rafał M.

E-520 + ZD 14-42 + ZD 14-54 + ZD 70-300 + Tumax DPT386AFZ-OP + Raynox DCR-250, DJI Mavic Air

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    a jak myslicie który wybrac czy sp 550 czy sp 560 czy nie ma różnicy.Bo ja mam chec wziac olympusa sp 550 bo jest tanszy.Pomóżcie

| OlyJedi Awatar gonia
    Mieszka w
    północ
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Żałuję, bo nie pamiętam - gdzieś w zeszłym tygodniu czytałam o różnicach między tymi modelami i z tego co zapamiętałam to podobno nie warto dopłacać do wyższego modelu bo ma trochę większy zoom i wykrywanie twarzy. Zależy jaka jest różnica w cenie, do 50 zł to kupiłabym ten wyższy, jak większa to raczej nie.
    Pzdr.

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Ma jeszcze wykrywanie usmiechu Co jeszcze ma tego tez nie wiem bo nie bawilem sie 550 ka Dla mnie wybor byl oczywisty chcialem aktualna nowosc na rynku, zeby pozniej nie zalowac i z pewnoscia jak bym kupowal teraz to poczekal bym na 570 ke Ale ja mam "jobla" na tym punkcie Zreszta teraz zaluje ze nie doplacilem i nie wzialem lustrzanki Jednym słowem co bym nie wybral to i tak byl by niedosyt
    Pozdrawiam Rafał M.

E-520 + ZD 14-42 + ZD 14-54 + ZD 70-300 + Tumax DPT386AFZ-OP + Raynox DCR-250, DJI Mavic Air

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cinek1111
    a jak myslicie który wybrac czy sp 550 czy sp 560 czy nie ma różnicy.Bo ja mam chec wziac olympusa sp 550 bo jest tanszy.Pomóżcie
    Przede wszystkim różnica polega na o 1mpix większej matrycy, fizycznie też bo 1:2.3 a nie 1:2,5 i co podkreśla producent zastosowano nowy, szybszy procesor obrazowy, dzieki któremu fotki są wyrazistsze, lepsze kontrastowo i kolorystycznie. Po prostu P560 wyeliminowano zauważone wady obrazowania, a przynajmniej sie starano i dodano to co aktualnie modne. Podobnie obecnie postąpił Fujifilm wycofując mniej udanego S8000fd a dając jego wersję ulepszoną w postaci S8100fd O ile nie zależy Ci na ramkach latających na LCD za twarzami, to przy znacznej różnicy cen wybierz SP550, ale SP560 to jednak jest poprawiony poprzednik, zatem musisz sie sam zdecydować. W ofercie jest też nieźle wypasiony odpowiednik SP550 Panasonic FZ18, ale jest droższy. Udanego zakupu, czas i momenty do utrwalenia stale uciekają, a co byś nie kupił to i tak za rok okaże się że pojawiły się super nowości-szkoda czasu na gdybanie, bo tak mozna w nieskonczoność. Pozdrawiam.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Don Pedro ja w koncu nie wiem który wybrac. Bo 560 jest droższy o 200 zł.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów