Skoro zaprosiles na Swoja stronke to obejzalem w calosci.Foty ciekawe i dopracowane.Zaskoczylo mnie na plus,ze modelki maja dyskretny makijaz i niedoklejane paznokcie,przez co sa dla mnie bardziej kobiece.Moze to innym w odbiorze nie przeszkadza jednak ja zwracam na to uwage.Dziwne nie?
Dobrze, że modelki nie mają na sobie za dużo plastiku. Przyjemnie się ogląda Twoje zdjęcia
E-500, ZD 14-45 i 40-150, zuiko50/1.8, pentacon135/2.8, mieszek makro
jedna rzecz na minus mi się rzuciła w oczy, a mianiowicie wycinanka. Zwłaszcza przy włosach.
mente et malleo
Tło niefajnie wżera się w to co chciałeś pokazać w każdym zdjęciu.
Ładne, bardzo udany również montaż pierwszej fotki, ale rzeczywiście tło nienastrojowe.
Ale podziwiam i zachęcam cię do dalszej pracy![]()
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
1. Montaz fajny, ale... nie podoba mi sie to co sie dzieje pod linia szczeki, przy szyi. W ten sposob ulozona glowa podkreslila okragla twarz,
do tego nieladnie zmarszczyl sie dziewczyny prawy policzek, szyja zostala brzydko skrocona i powstala na niej gleboka zmarszczka.
Usta ulozone w taki sposob, ze wyraz twarzy wyglada bardzo sztucznie.
Nie trafia do mnie to zdjecie.
2. Brzydkie swiatlo. Skora dziewczyny ma czerwony odcien i nie wyglada to fajnie. Poza tym, dalbym jej wiecej swiatla, mogloby byc jasniej.
Wyraz twarzy... bez wyrazu. Przy tym stroju cos by sie przydalo z twarzy odczytac, w tej chwili nie ma nic.
Co wiecej, nie podoba mi sie sama poza. W ten sposob odsloniety posladek wyglada tu nieelegancko. Rozumiem przemycanie odrobiny
erotyki w zdjeciach, tutaj jednak sie nie udalo.
3. Duzo lepiej niz poprzednie dwa. I tutaj jednak jest wtopa w postaci rekawiczki, ktora nijak nie pasuje do calosci, i fragmentu koronki
od ponczochy - zupelnie nie wiem po co taki skrawek zostawiles.
4. Ladne ulozenie, w kadrze rowniez. Do bani sa szarosci i nieladnie wygladaja zacisniete usta. Krawedzie to tragedia sama w sobie.
Ulozenie wlosow takie jak na tym zdjeciu sprawia wrazenie, jakby dziewczyna miala przepotezna glowe. A przeciez nie ma.
5. Chyba najlepsze ze wszystkich. Uwaga do ponownie zacisnietych ust, zupelnie niepotrzebnie, oraz pozostawionego fragmentu
prawej dloni, absolutnie nic nie wnoszacego do zdjecia. Tonacja duzo ladniejsza niz na poprzednim zdjeciu.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
jeśli miałbym wybrać jedną fotkę to 3 jest najbardziej dobra, reszta mi nie leży.