Żeby podtrzymać tradycje dorzucę kilka ujęć
Ciekawe drzewa w Niemczech na wyspie mainał
Żeby podtrzymać tradycje dorzucę kilka ujęć
Ciekawe drzewa w Niemczech na wyspie mainał
(M10, Samyang 7,5mm, 40-150mm, E-330, 35mm)
Widoczki z nad jeziora
muszę poszukać wątku kościelnego bo mam kilka w tym temacie
Te ostatnie wrzutki z kościoła są złe. W uzywaniu rybiego oka albo innego UWA i zdjęciach architektury bardzo ważna jest symetria. u Ciebie wszytkie zdjecia sa "bokiem".
edit: z reszta nie tylko z koscioła. Wszytkie ryba masz "do boku" i niesymetrycznie.
to pierwsze zetkniecie z takim obiektywem. z czasem zauważyłem ze nawet da się zrobić w miarę proste zdjęcia niektórych obiektów albo widoczków.
Ja bym go tak nie nadużywał.......![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
etam, nie poddam sie.
Ryba ma specyficzne zastosowanie, można go wykorzystac na wiele sposobów, ale raczej nie do widoczków (pomijam panoramy sferyczne).
natomiast jest to wymagajacy obiektyw - wymaga wprawy w jego stosowaniu i raczej nie jest to obiektyw "EDC" ze tak to ujme..
widoki wychodziły bardzo spłaszczone. do wnętrz jest ciekawie wiec trzeba trenować
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA