Saboor01
Saboor02
Saboor03
Saboor04
Saboor05
Saboor06
Saboor07
Saboor08
Saboor09
Saboor10
Saboor11
Saboor12
Saboor13
Saboor14
Saboor15
Saboor16
Ostatnio edytowane przez And.N ; 1.05.19 o 11:25
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Gratulacje"szafirowe szkło"
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
dziękuję, dziękuję... przyznam, że się nie spodziewałem więc to dla mnie całkiem miłe zaskoczenie.
Teraz zgodnie z (eks)tradycją wypada napisać w jaki sposób obrobiłem to zacne zdjęcie![]()
Zacznę trochę niestandardowo - zamiast analizować zdjęcie pod względem balansu bieli, kadrowania, cieni czy prześwietleń zacząłem od... zamknięcia oczu. Punktem wyjścia było wyobrażenie sobie tamtej sytuacji: ciepły, majowy wieczór, słońce zachodzi, od wody wieje lekka bryza. Kiedy już wyobraziłem sobie tą sytuację zacząłem jeździć suwaczkiem od balansu bieli w te i wewte aż obraz na ekranie komputera pokrył się z obrazem w głowie.
Użyłem filtrów gradacyjnych do przyciemnienia nieba i rozjaśnienia cieni drzew po lewej i prawej stronie zdjęcia, lekko zwiększyłem nasycenie koloru czerwonego i pomarańczowego, żeby niebo nabrało kolorytu z mojej wyobraźni. Na koniec kadrowanie - obciąłem kawałek prawej strony bo denerwował mnie fragment drzewa wciskający się bezczelnie w kadr. Jak niechciany kuzyn na imprezie rodzinnej, który zawsze pcha się przed obiektyw. Ciach go. I gotowe
jeszcze raz dziękuję wszystkim biorącym udział w zabawie.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Gratuluję... Ja nie pmiętam na kogo głosowałem. Jak znam życie to pewnie na Saboora.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Jak dobrze zrozumiałem chciałeś głosować na swoją pracę ? Cóż, tak też można choć mi by taki pomysł nie przyszedł do głowyNawet jakbym uważał, że moja wersja jest naj. to głosowałbym na najlepszą (mz.) z pozostałych lub ewentualnie nie głosował wcale (co raczej rzadko mi się zdarza lub chyba wcale)
PS.
Tak sądziłem, że standardem już się stało (bodajże po trzech ostatnich popRAW-kach), że pozostali autorzy prac też są wymieniani. Dalej nie wiem na czyją pracę zagłosowałem , mam tylko podejrzenia. Czy czegoś gdzieś ewentualnie nie zauważam i taka informacja była ?
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 22.04.16 o 15:57
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|