Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Is Micro Four Thirds Dead?

Mieszka w
    Belgia
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Problem jest taki, ze jak sony wypusci zajebista matryce dla olka to zagrozi sam sobie przy modelu a6300, ktory co jak co, ale dostal zajebiste bebechy. A wszystkie matryce w nowych olkach sa od sony.
    Z tego wnioskuje, ze Sony zawsze bedzie mialo lepszy technologicznie aparat i Olympus dostanie tylko resztki zeby tak o nie zagrozic czasem.

Wiec.. po co zawsze byc z tylu skoro mozna pojsc do Sony... i to mnie zaczelo zastanawiac
    [=-::.. Olympus OMD E-M 10 ..::-=]

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Problem jest że jak Sony wymyśli niesamowitą nową technologię, to zastosuje ją we wszystkich matrycach i większe matryce zawsze będą lepsze. Pozostają różnice w sofcie.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez FuRiOn Zobacz posta
    Wiec.. po co zawsze byc z tylu skoro mozna pojsc do Sony... i to mnie zaczelo zastanawiac
    Tak to dobry krok - m4/3 już pada...

ps. oferty sprzedaży m/Zuiko 9-18mm proszę kierować na PW.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Problem jest że jak Sony wymyśli niesamowitą nową technologię, to zastosuje ją we wszystkich matrycach i większe matryce zawsze będą lepsze. Pozostają różnice w sofcie.
    A ceny szkieł do tych większych matryc widzieliście? Fajne może i są te aparaty, ale ja odpadam.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Problem jest taki, ze jak sony wypusci zajebista matryce dla olka to zagrozi sam sobie przy modelu a6300, ktory co jak co, ale dostal zajebiste bebechy. A wszystkie matryce w nowych olkach sa od sony.
    Z tego wnioskuje, ze Sony zawsze bedzie mialo lepszy technologicznie aparat i Olympus dostanie tylko resztki zeby tak o nie zagrozic czasem.

No właśnie - po co zawsze być z tyłu skoro można pójść w średni format, dużą zajebistą matrycę i inne zajebiste bebechy zamiast robić jakimś kupiastym Sony. Będą zajebiste foty przy których te stare to tylko natychmiast wykasować, oczywiście robić wszystko początku - i tak za każdym razem gdy wyjdzie nowa matryca, jeszcze bardziej zajebista .
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

naiwne. Sony to nie jeden dział, jest branża produkcji matryc, jest dział produkcji i sprzedaży aparatów. Ten drugi jest po prostu klientem tego pierwszego. Jak ważnym i czy strategicznym - tego nie wiadomo. Każdy z nich ma swoich szefów, plany, wyniki finansowe itp.

Do tego mikro 4/3 to trochę inny segment.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria
    Zastanowić się i zbadać relacje: Sony<->Olympus, a potem dywagować.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Najlepiej to pojechać do Sony i spuścić im *******, że dają Olkowi resztki zajebistości
    Ostatnio edytowane przez hades ; 23.03.16 o 10:25
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    W czasach ztcp premiery M5 II chyba pisałem w czym jest problem: Oly musiał kupić KONTRETNĄ ilość 16 MPx sensorów, a te widocznie jeszcze mu zalegają. Ot cała tajemnica. Podejrzewam, że nie kupujecie w środę świeżego chlebka jak jeszcze macie całkiem całkiem ten z poniedziałku.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    W czasach ztcp premiery M5 II chyba pisałem w czym jest problem: Oly musiał kupić KONTRETNĄ ilość 16 MPx sensorów, a te widocznie jeszcze mu zalegają. Ot cała tajemnica. Podejrzewam, że nie kupujecie w środę świeżego chlebka jak jeszcze macie całkiem całkiem ten z poniedziałku.
    Ale te szesnastki są całkiem całkiem, nie wydaje się mi, że kolejna dwudziestka będzie lepszym dilem
    Ostatnio edytowane przez apz ; 23.03.16 o 10:41
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro