Macki- podobają się kompozycyjnie, świetnie podkreślone światełkiem, stonowana barwa jak dla mnie naprawdę dobre zdjęcie. Pozostałe są mi znane i dobrego zdania o większości z nich nie zmieniłem. Pozdrawiam.
Macki- podobają się kompozycyjnie, świetnie podkreślone światełkiem, stonowana barwa jak dla mnie naprawdę dobre zdjęcie. Pozostałe są mi znane i dobrego zdania o większości z nich nie zmieniłem. Pozdrawiam.
Dziekuję za opinie.
Poniższe kiedyś było ale trochę inaczej:
Po drodze
![]()
fajne, bez motorowerka było by lepiej chyba, że chciałeś tak pokazać.
Ten tubylec coś o Ciebie mówił?
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Jechalismy całą kolumną Land Cruiserów i chyba miał dość pyłu, jaki wzniecała.
Stary temat, nowe ujęcie
W hucie
![]()
W kwestii kompozycji - no nie wiem, nie poraziło mnie. Natomiast w kwestii techniki - kółka na najbliższym planie są chyba nie ostre. Biała plamka na dole - wg mnie - nie wnosi nic do kompozycji, a mnie rozprasza. Ja bym ją usunął (zwłaszcza, że nie jest ostra, czym pogłębia wrażenie nieostrości).
A ja Ci napisze jak ja bym focil taka rdzawa technike.Oczywiscie spodziewam sie odpowiedzi,ze tak jest lepiej i tak Ci sie podoba.Jednak napisze jak ja to widze.
Robisz kilka takich fotek z ostroscia na poszsczegolnych elementach fotki-pierwszy plan,drugi i tlo.Sklejasz to w szopie i na warstwach gumkujesz elementy nieostre,podnosisz kontrast lokalny,poglebiasz czern i troche poprawiasz saturacje+*- zaleznie od motywu.Masz caly motyw ostry od kilku centymetrow do konca.
Dziękuję, to cenna rada, na pewno z niej skorzystam gdy tylko wybiorę sie znów w to, magiczne dla mnie, miejsce
Szczerze powiedziawszy, fotografując ten motyw nawet za bardzo nie zastanawiałem się nad zakresem GO, zdjęcie nie jest aż tak przemyślane![]()
Wiosna sie robi więc po świętach zrobię sobie sesyjkę.
A póki co, odtwarzam swoją galerię.
Ci co znają te fotki nie będą zaskoczeni, tych co nie znają, proszę o krytykę
Emerytka
Codziennie wstawię jedną aż do mojej galerii wróca te fotki, które kiedyś w niej były.
Stałych bywalców przepraszam za kolejne odgrzewanie kotleta![]()
BW jak zwykle bardzo ładnie, idealnie dobrana GO, ładny kadr