Faktycznie (orzechówka mi zaplątała myśli tymczasowo
Poprawiam - ma być : "z mniejszą"
Było: Panasonic GX1, Olympus E510
Jest: Panasonic GX7
Wygląda to na zabieg graficzny, mający na celu zmniejszenie GO.
Jak już zauważono, wątek nabrał rumieńców po tym jak kolega Rocco wrócił z urlopu. Dużo świetnych i różnorodnych tematycznie zdjęć.
Dziękuję za komentarze
Jeszcze jedno zeszłoroczne, na razie ostatnie
Maleńki
Jest to wnętrze Baptysterium w Pizie, we Włoszech.
Na dole widoczna figura Jana Chrzciciela i zachwycające witraże.
Spojrzenie obiektywem w górę pokazuje strzelistość i majestat tego miejsca a postacie ojca i syna pozwalają ocenić skalę wielkości.
Obróbka to mój pomysł na wydobycie z tła piękna starych witraży.
Ostatnie niezmiennie mi się podoba
Fajne.
Aczkolwiek ja starałbym sie wydobyć te dwie małe istotki![]()
tramwaje miodne, ślimaka już oceniłem w galerii
pozdrawiam
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Na ostatnim widać tą skalę. Miło się to ogląda. Wiem, że chciałeś pokazać też piękno tych witraży ale nie lubię zabawy w kolor i BW. Wolałbym fotkę jedynie w czerni i bieli.
Nie Ty jeden nie lubisz takich eksperymentów
Miałem już kiedyś podobne głosy jak Twój. No cóż, może kiedyś wrócę do tego kadru i zrobię "czyste" BW. Póki co, takie mi się podoba
Dziękuję za oceny i komentarze![]()
Właśnie skończyłem przegląd i czystkę swojej galeryjki i szczerze powiedziawszy, odczucia mam mieszane.
Wywaliłem wszystkie fotki ze średnią ocen ponizej trzech.
Generalnie komentarzy pod fotkami mam mało. To w większości przypadków moja wina. Przechodziłem na tym forum szereg perypetii włącznie ze zmianą nicka, usunieciem konta i całkowitym wywaleniem z forum.
Przemyślałem swoje postępowanie i jakoś udało mi się wrócić. Zawdzieczam to zyczliwości moderatorów (zwłaszcza jednego z nich, Rafała Czarnego) i dobremu sercu administratora.
Na dobrą sprawę mógł nie pozwolić mi na powrót i miałby zupełną rację.
Ale ad rem, czyli o fotkach i galerii.
Większość moich fotek wstawiana była na forum dwu a nawet trzykrotnie. Stąd też mają niewiele komentarzy i ocen. Ci, którzy wcześniej wypowiedzieli się na temat starszych prac mają zapewne dość usuwania ich i ponownego wstawiania i drugi raz nie skomentują. To normalne.
Fotki więc straciły sporo wartościowych opinii i ocen. Cóż to tylko moja wina.
Tak więc, galeryjkę mam teraz nieco cieńszą ale może trochę wartościowszą
Kusi mnie jeszcze usunięcie fotek ze średnią ponizej 3.5 ale mało co wtedy zostanie. Może kiedyś...
PS
Przy okazji przeglądania galerii zauważyłem, że najsurowiej oceniali moje wprawki koledzy "wojtek1234", "jerryg3" i "konradkk".
Było to dla mnie dużą niespodzianką bo byłem pewien, że dwóje i pały dostaję raczej od Mariusha![]()