Strona 39 z 88 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 874

Wątek: Fotki rocco

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    Posąg Chrystusa jest cały, przyciąłem tylko podstawę
    I to już przy kadrowaniu na ekranie, w oryginale jest nawet zapas. Tak mi pasowało do kompzycji
    amen!!!!!!!!
    ( takie było powiedzenie: przyganiał kocioł garnkowi...)

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    amen!!!!!!!!
    ( takie było powiedzenie: przyganiał kocioł garnkowi...)
    Nie bardzo rozumiem...
    Jeśli chodzi o to:
    Ładne ale brakuje mi dołu.
    Symetrycznie bym to widział...
    To wyrazilem subiektywną opinię, jak ja bym to widział.
    Chyba po to zamieszczamy fotki w wątkach i Galerii, żeby poznać punkt widzenia innych. To nie była przygana tylko mój pomysł na Twój kadr.
    Garnuszku
    Mogłaś odpowiedzieć (lub nie, oczywiście nie musisz odpowiadać na każdą krytykę) że nie mam racji a Ty miałaś taką wizję albo, ze to był jedyny możliwy do zrobienia wtedy kadr i tak wyszło. Ja właśnie Ci odpowiedziałem.
    Ty za to poszukalaś czegoś w mojej fotce zeby "oddać" i wytknąć mi krytykę Twojej pracy
    Nic nie szkodzi, sam tak miałem, nawet gorzej
    Walnąlem gościowi zero za zero, które od niego otrzymałem.
    Do dziś mam mandat w profilu
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 25.07.08 o 17:39

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    finezja panie, finezja....
    mam na mysli ostatnia fotke i ostatni post w tym watku....
    normalnie nie poznaje cie rocco... zmiany oczywiscie jak najbardziej na plus
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    To nie była przygana tylko mój pomysł na Twój kadr.
    Garnuszku
    Baaaardzo ładnie wybrnąłeś, masz u mnie duży plus
    nie lubię naindyczonych "artystów"
    tylko dlaczego tak brzydko mnie oceniasz?, nie szukałam na siłę argumentu, po prostu zauważyłam
    bardzo cenię sobie Twoje uwagi nawet gdy są krytyczne, nie mam z tym kłopotów, nie mam najmniejszego zamiaru wytykać Ci błędów, to nie leży w mojej naturze.
    (i nie miałam na myśli ostatniego zdjęcia tylko to Sycylijskie)
    Garnuszku zabrzmiało bardzo...ugodowo
    Finezja...panie...finezja

rocco
    Gość
    Ja generalnie mam choleryczny charakter. To jest fakt.
    Staram się więc nad sobą panować i nie dawać się emocjom bo tylko zrażam do siebie ludzi. Mnie złość szybko przechodzi a ludzie mi to pamiętają.

Jeśli źle zrozumiałem Twoje intencje to sorki i bez urazy proszę
    Garnuszku

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Benedito > Benedicto, "człowiek, o którym się dobrze mówi". Bardzo udana fota a twarz mówi tysiącem słów. Schody też rewelka.

ps. wyjazd i rozpoczęcie nowego rozdziału służy Tobie i tak trzymaćPozdrawiam
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.

rocco
    Gość
    Dzięki

No to coś bardziej rozrywkowego:

Balet

Ostatnio edytowane przez rocco ; 26.07.08 o 01:53 Powód: Automatyczne scalenie postów

rocco
    Gość
    Hmm...
    Fotkę w poscie powyzej wstawialem z laptopa i widzę, że przesadziłem z kolorkami

No nic, znów moja ulubiona tematyka:

Krużganki, azulejos i dzwonnica.

PS
    Azulejo – Wikipedia, wolna encyklopedia
    Są przepiękne, mam ich więcej na fotkach, muszę poszukać...

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    a ja mam inne pytanko. czy wszystkie zdjęcia cykałeś S5? Opowiedz jak się to cudo spisuje w podróży.

rocco
    Gość
    Spisuje się doskonale
    Body to Nikon D200 więc do małych ani lekkich nie należy. Niemniej po przesiadce z E-3 większych zmian w gabarytach i ciężarze nie zauważyłem. Noszę aparat z paskiem na dłoni i torbę na ramieniu (bawełnianą, Mekko ). Przyzwyczaiłem się do tego paseczka, aparat sam się trzyma, nie ma szans, żeby wypadł niespodziewanie. Puszka ma doskonałą ergonomię i po poznaniu i przećwiczeniu "guzikologii" w zasadzie nie ma potrzeby zaglądać do menu, wszystko łatwo zmienić trzymając aparat przy oku.
    Obiektywy zabralem tylko dwa, superspacerzooma i fiszaja.
    Zrobiłem to celowo, w końcu wielokrotnie mialem dylematy, jakie szkiełka zabierać, co aktualnie zapiąć i tylko traciłem sporo czasu i wiele ujęć.
    Co do spacerzooma, wiadomo, że jeśli cos do wszystkiego...
    Jednak ten zoom (Nikkor 18-2000) to chyba wyjątek od reguły, spisuje się zadziwiająco dobrze. Jest szybki (silnik USM), ostry (oprócz długiego końca, tu jest zauważalnie gorzej chociaż przymknięcie pomaga) i wyposażony w stabilizację optyczną. W połączeniu z matrycą Fuji, dającą komfort focenia przy 1600 ISO bez kłopotania się o szum daje wygodne narzędzie na wakacyjne wycieczkach i w ciemnych wn etrzach kościołów i muzeów.
    Pewnie, często brakowało mi malutkiego, lekiego body, zwłaszcza na uliczne wędrówki. Szkoda, że E-400 kupiłem juz po powrocie bo też zabrałbym ze sobą
    Pewnym problemem jest brak wbudowanego czyszczenia matrycy w aparacie. Starałem się nie zmieniać szkła przy silnym wietrze ale (zwłaszcza w Portugalii) okazało się to nierealne. Tam ciągle wieje od Atlantyku.
    Zauważyłem już na matrycy jakiś bonus, będę musial zabrać się do tematu jednak poczekam, aż będzie ich więcej.

I coś na wesoło:

Bye, bye...

http://img73.imageshack.us/img73/9985/pupkiyb4.jpg

Wiem, wiem, znowu ta obróbka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów