Nie bardzo rozumiem...
Jeśli chodzi o to:
To wyrazilem subiektywną opinię, jak ja bym to widział.Ładne ale brakuje mi dołu.
Symetrycznie bym to widział...
Chyba po to zamieszczamy fotki w wątkach i Galerii, żeby poznać punkt widzenia innych. To nie była przygana tylko mój pomysł na Twój kadr.
Garnuszku
Mogłaś odpowiedzieć (lub nie, oczywiście nie musisz odpowiadać na każdą krytykę) że nie mam racji a Ty miałaś taką wizję albo, ze to był jedyny możliwy do zrobienia wtedy kadr i tak wyszło. Ja właśnie Ci odpowiedziałem.
Ty za to poszukalaś czegoś w mojej fotce zeby "oddać" i wytknąć mi krytykę Twojej pracy
Nic nie szkodzi, sam tak miałem, nawet gorzej
Walnąlem gościowi zero za zero, które od niego otrzymałem.
Do dziś mam mandat w profilu![]()
Ostatnio edytowane przez rocco ; 25.07.08 o 17:39
finezja panie, finezja....
mam na mysli ostatnia fotke i ostatni post w tym watku....
normalnie nie poznaje cie rocco...zmiany oczywiscie jak najbardziej na plus
pzdr
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Baaaardzo ładnie wybrnąłeś, masz u mnie duży plus
nie lubię naindyczonych "artystów"
tylko dlaczego tak brzydko mnie oceniasz?, nie szukałam na siłę argumentu, po prostu zauważyłam
bardzo cenię sobie Twoje uwagi nawet gdy są krytyczne, nie mam z tym kłopotów, nie mam najmniejszego zamiaru wytykać Ci błędów, to nie leży w mojej naturze.
(i nie miałam na myśli ostatniego zdjęcia tylko to Sycylijskie)
Garnuszku zabrzmiało bardzo...ugodowo
Finezja...panie...finezja![]()
Ja generalnie mam choleryczny charakter. To jest fakt.
Staram się więc nad sobą panować i nie dawać się emocjom bo tylko zrażam do siebie ludzi. Mnie złość szybko przechodzi a ludzie mi to pamiętają.
Jeśli źle zrozumiałem Twoje intencje to sorki i bez urazy proszę
Garnuszku![]()
Benedito > Benedicto, "człowiek, o którym się dobrze mówi". Bardzo udana fota a twarz mówi tysiącem słów. Schody też rewelka.
ps. wyjazd i rozpoczęcie nowego rozdziału służy Tobie i tak trzymaćPozdrawiam
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Dzięki
No to coś bardziej rozrywkowego:
Balet
![]()
Ostatnio edytowane przez rocco ; 26.07.08 o 01:53 Powód: Automatyczne scalenie postów
Hmm...
Fotkę w poscie powyzej wstawialem z laptopa i widzę, że przesadziłem z kolorkami
No nic, znów moja ulubiona tematyka:
Krużganki, azulejos i dzwonnica.
PS
Azulejo â Wikipedia, wolna encyklopedia
Są przepiękne, mam ich więcej na fotkach, muszę poszukać...
a ja mam inne pytanko. czy wszystkie zdjęcia cykałeś S5? Opowiedz jak się to cudo spisuje w podróży.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Spisuje się doskonale
Body to Nikon D200 więc do małych ani lekkich nie należy. Niemniej po przesiadce z E-3 większych zmian w gabarytach i ciężarze nie zauważyłem. Noszę aparat z paskiem na dłoni i torbę na ramieniu (bawełnianą, Mekko). Przyzwyczaiłem się do tego paseczka, aparat sam się trzyma, nie ma szans, żeby wypadł niespodziewanie. Puszka ma doskonałą ergonomię i po poznaniu i przećwiczeniu "guzikologii" w zasadzie nie ma potrzeby zaglądać do menu, wszystko łatwo zmienić trzymając aparat przy oku.
Obiektywy zabralem tylko dwa, superspacerzooma i fiszaja.
Zrobiłem to celowo, w końcu wielokrotnie mialem dylematy, jakie szkiełka zabierać, co aktualnie zapiąć i tylko traciłem sporo czasu i wiele ujęć.
Co do spacerzooma, wiadomo, że jeśli cos do wszystkiego...
Jednak ten zoom (Nikkor 18-2000) to chyba wyjątek od reguły, spisuje się zadziwiająco dobrze. Jest szybki (silnik USM), ostry (oprócz długiego końca, tu jest zauważalnie gorzej chociaż przymknięcie pomaga) i wyposażony w stabilizację optyczną. W połączeniu z matrycą Fuji, dającą komfort focenia przy 1600 ISO bez kłopotania się o szum daje wygodne narzędzie na wakacyjne wycieczkach i w ciemnych wn etrzach kościołów i muzeów.
Pewnie, często brakowało mi malutkiego, lekiego body, zwłaszcza na uliczne wędrówki. Szkoda, że E-400 kupiłem juz po powrocie bo też zabrałbym ze sobą
Pewnym problemem jest brak wbudowanego czyszczenia matrycy w aparacie. Starałem się nie zmieniać szkła przy silnym wietrze ale (zwłaszcza w Portugalii) okazało się to nierealne. Tam ciągle wieje od Atlantyku.
Zauważyłem już na matrycy jakiś bonus, będę musial zabrać się do tematu jednak poczekam, aż będzie ich więcej.
I coś na wesoło:
Bye, bye...
http://img73.imageshack.us/img73/9985/pupkiyb4.jpg
Wiem, wiem, znowu ta obróbka![]()