Kolejna perełka włoskiej architektury, przepiękny fronton kościoła
Santa Croce
Tym razem już prosto![]()
Kolejna perełka włoskiej architektury, przepiękny fronton kościoła
Santa Croce
Tym razem już prosto![]()
rzeczywiscie przepiekny. troszke nie za ciasno od gory? powiedz, ze nic nie obciales...wyglada, ze minimalnie, ale pewnosci nie mam...
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Nie ociąłem chociaż jest na styk. Nie było gdzie się cofnąc a miałem tylko 14mm.
Obciąłem boki kadru, reszta koscioła nie jest taki piękna, jak fronton.
No i forsownie prostowałem...
I znów architektura. Latem to bardzo zatłoczone miejsce więc "sztafażu" tu nie brakuje
Plac Świętego Marka
![]()
Santa Croce - podoba mi się, że wyprostowane. Nie podoba się brak światła nad najwyższą wieżyczką. Nadsztukowałbym brakujące zakończenie wieżyczki z tej wieżyczki po prawej (o ile brakuje) i dorobiłbym kawałek nieba. Po prawej stronie na górze chmury bardzo podobne do siebie, wyglądają jak klonowane.
Plac Świętego Marka - w galerii napisałeś, że nie można rozjaśnić cieni bo powstaną przepalenia. Regulując gammą rozjaśnimy cienie nie ruszając świateł.
Nie podoba mi się architektura w wydaniu czarno-białym. Dla mnie takie zdjęcia mają duże znaczenie poznawcze. Nie wiem np. jakie kolory mają te budynki, a z chęcią bym się dowiedział.
Jest bardzo wiele katologów architektury i publikacji, również w internecie.Zamieszczone przez Stefan
Ja nie roszczę sobie pretensji do fotografii katalogowej, przedstawiam tylko swoje spojrzenie na te miejsca.
No i wolę BW![]()
Kościół w Ravennie bardzo ładne kontrasty między przednią, mocno oświetloną ścianą a ciemniejszym niebem. Czy to niebo za kościołem było przykryte jakąś warstwą czarnych chmur? Może to wina mojego starego della ale takie mam wrażenie ze albo byla warstwa czarnych chmur albo ciemno niebieskie niebo. Chętnie bym zobaczył kolor.
Santa Croce - lubię ładnie wyprostowaną architekturkę, lecz przy tym konkretnie ciasnym kadrze odnoszę wrażenie, że z prostowaniem przesadziłeś - wrażenie jest takie mianowicie, że pionowe linie zwężają sie ku dołowi.
Poza tym architektura ładnie i pieczołowicie podanaczekam na nowości
![]()
Wszystko jest do przyjecia ;) dobra zasada mówi, ze w jednym miejscu kadru, raczej na środku powinien być utrzymany pion, reszta sie może walić ..;)Zamieszczone przez rocco
Dziękuję za komentarze.
Black_bird, myśl powyższej zasady:
Torcik urodzinowy
![]()