Strona 12 z 88 PierwszyPierwszy ... 210111213142262 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 874

Wątek: Fotki rocco

rocco
    Gość
    Kolejna perełka włoskiej architektury, przepiękny fronton kościoła

Santa Croce

Tym razem już prosto

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    rzeczywiscie przepiekny. troszke nie za ciasno od gory? powiedz, ze nic nie obciales... wyglada, ze minimalnie, ale pewnosci nie mam...
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

rocco
    Gość
    Nie ociąłem chociaż jest na styk. Nie było gdzie się cofnąc a miałem tylko 14mm.
    Obciąłem boki kadru, reszta koscioła nie jest taki piękna, jak fronton.
    No i forsownie prostowałem...

I znów architektura. Latem to bardzo zatłoczone miejsce więc "sztafażu" tu nie brakuje

Plac Świętego Marka

Stefan
    Gość
    Santa Croce - podoba mi się, że wyprostowane. Nie podoba się brak światła nad najwyższą wieżyczką. Nadsztukowałbym brakujące zakończenie wieżyczki z tej wieżyczki po prawej (o ile brakuje) i dorobiłbym kawałek nieba. Po prawej stronie na górze chmury bardzo podobne do siebie, wyglądają jak klonowane.

Plac Świętego Marka - w galerii napisałeś, że nie można rozjaśnić cieni bo powstaną przepalenia. Regulując gammą rozjaśnimy cienie nie ruszając świateł.
    Nie podoba mi się architektura w wydaniu czarno-białym. Dla mnie takie zdjęcia mają duże znaczenie poznawcze. Nie wiem np. jakie kolory mają te budynki, a z chęcią bym się dowiedział.

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Stefan
    Nie podoba mi się architektura w wydaniu czarno-białym. Dla mnie takie zdjęcia mają duże znaczenie poznawcze. Nie wiem np. jakie kolory mają te budynki, a z chęcią bym się dowiedział.
    Jest bardzo wiele katologów architektury i publikacji, również w internecie.
    Ja nie roszczę sobie pretensji do fotografii katalogowej, przedstawiam tylko swoje spojrzenie na te miejsca.
    No i wolę BW

rocco
    Gość

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kościół w Ravennie bardzo ładne kontrasty między przednią, mocno oświetloną ścianą a ciemniejszym niebem. Czy to niebo za kościołem było przykryte jakąś warstwą czarnych chmur? Może to wina mojego starego della ale takie mam wrażenie ze albo byla warstwa czarnych chmur albo ciemno niebieskie niebo. Chętnie bym zobaczył kolor.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Santa Croce - lubię ładnie wyprostowaną architekturkę, lecz przy tym konkretnie ciasnym kadrze odnoszę wrażenie, że z prostowaniem przesadziłeś - wrażenie jest takie mianowicie, że pionowe linie zwężają sie ku dołowi.

Poza tym architektura ładnie i pieczołowicie podana czekam na nowości
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco
    Rafakk, masz sporo racji.
    Stefan, ja sam jestem lekkim maniakiem prostowania ;)
    Tu akurat zostawiłem pochylone kolumny celowo, kierują wzrok patrzącego na ołtarz, na włuściwy piękny, złocisty Majestat.
    Rozjaśniając zdjęcie, zabrałeś mu jego, lekko mroczny, klimat, w końcu to katedra a nie supermarket ;)

PS
    Jutro pokażę fotografię wieży katedry we Florencji.
    Również nie wyprostowaną, ciekawe, czy będzie dla Ciebie do przyjęcia?
    Wszystko jest do przyjecia ;) dobra zasada mówi, ze w jednym miejscu kadru, raczej na środku powinien być utrzymany pion, reszta sie może walić ..;)

rocco
    Gość
    Dziękuję za komentarze.
    Black_bird, myśl powyższej zasady:

Torcik urodzinowy

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów