Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Śluby, wesela, imrezy.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Śluby, wesela, imrezy.

Witam,

Jako nowy użytkownik forum chciałbym się zapytać czy jest tutaj ktoś kto używa m4/3 na ślubach, weselach, imprezach okolicznościowych.
    Sam mierzę się z zamiarem przesiadki z Nikona na Olka i z chęcią podpytał bym kogoś z doświadczeniem.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam !

A w czym Ci Nikon nie odpowiada do focenia Ślubów, Wesel czy imprez okolicznosciowych ?

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Pewnie problemy z kregoslupem i kolanami....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Pewnie problemy z kregoslupem i kolanami.... - własnie trzy tygodnie temu 'wypchałem' sobie rzepkę w kolanie (za mocno przyłożyłem się do wypychania samochodu kolegi. Tak więc coś w tym jest

A w czym Ci Nikon nie odpowiada do focenia Ślubów, Wesel czy imprez okolicznosciowych ? - po pierwsze AF tzn jego losowość (D800, D7000) dodatkowo w D800 dziwny brak ostrości bez względu za czas (serwis załamał ręce ), jako że preferuję pracę na obiektywach stało-ogniskowych to focus shift stanowi poważny problem, brak cichego trybu (baardzo mi tego brakuje wiem że idealnie nigdy nie będzie ale Canon dał sobie jakoś radę - 5D Mark III), waga, cena obiektywów - tutaj cenna uwaga mojej drugiej połowy "ceny obiektywów w obu firmach są takie same tyle tylko że obie wyceniają swoje obiektywy na gramy , rozczarowanie z serwisu Nikona w UK.

Myślę że z grubsza to wszystko. Od wczoraj testuję OMD E5 pożyczonego od kolegi. Jest dobrze ale i o kilka rzeczy będę chciał zapytać. Tak czy inaczej w domy postanowiono że Ricoh Gr będzie sobie szukał nowego właściciela a my sobie jakiego s Olympusa i tak przytulimy. Pozostaje kwestia jaki sprzęt do pracy?

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez phototimekeeper Zobacz posta
    Pewnie problemy z kregoslupem i kolanami.... - własnie trzy tygodnie temu 'wypchałem' sobie rzepkę w kolanie (za mocno przyłożyłem się do wypychania samochodu kolegi. Tak więc coś w tym jest

A w czym Ci Nikon nie odpowiada do focenia Ślubów, Wesel czy imprez okolicznosciowych ? - po pierwsze AF tzn jego losowość (D800, D7000) dodatkowo w D800 dziwny brak ostrości bez względu za czas (serwis załamał ręce ), jako że preferuję pracę na obiektywach stało-ogniskowych to focus shift stanowi poważny problem, brak cichego trybu (baardzo mi tego brakuje wiem że idealnie nigdy nie będzie ale Canon dał sobie jakoś radę - 5D Mark III), waga, cena obiektywów - tutaj cenna uwaga mojej drugiej połowy "ceny obiektywów w obu firmach są takie same tyle tylko że obie wyceniają swoje obiektywy na gramy , rozczarowanie z serwisu Nikona w UK.

Myślę że z grubsza to wszystko. Od wczoraj testuję OMD E5 pożyczonego od kolegi. Jest dobrze ale i o kilka rzeczy będę chciał zapytać. Tak czy inaczej w domy postanowiono że Ricoh Gr będzie sobie szukał nowego właściciela a my sobie jakiego s Olympusa i tak przytulimy. Pozostaje kwestia jaki sprzęt do pracy?

Witam !

Wydaje mi sie, ze nieco przesadzasz albo sie nakreciles na zmiane systemu

Nie chce mi sie wierzyc, ze D800, D7000 maja az takie problemy z AF-em.
    Z drugiej strony po co Ci cichy tryb do focenia Wesel i Imprez ?
    Co do Canona 5D Mark III to focilem wczesniejszym modelem 5D Mark II i na AF nie mialem powodu narzekac

Moze warto jeszcze na innych grupach dyskusyjnych porozmawiac z ludzmi i powaznie sie zastanowic nad
    wyborem innego systemu albo pozostac w aktualnym.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak