Witam,
Jako nowy użytkownik forum chciałbym się zapytać czy jest tutaj ktoś kto używa m4/3 na ślubach, weselach, imprezach okolicznościowych.
Sam mierzę się z zamiarem przesiadki z Nikona na Olka i z chęcią podpytał bym kogoś z doświadczeniem.
Witam,
Jako nowy użytkownik forum chciałbym się zapytać czy jest tutaj ktoś kto używa m4/3 na ślubach, weselach, imprezach okolicznościowych.
Sam mierzę się z zamiarem przesiadki z Nikona na Olka i z chęcią podpytał bym kogoś z doświadczeniem.
Witam !
A w czym Ci Nikon nie odpowiada do focenia Ślubów, Wesel czy imprez okolicznosciowych ?
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Pewnie problemy z kregoslupem i kolanami....
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Pewnie problemy z kregoslupem i kolanami.... - własnie trzy tygodnie temu 'wypchałem' sobie rzepkę w kolanie (za mocno przyłożyłem się do wypychania samochodu kolegi. Tak więc coś w tym jest
A w czym Ci Nikon nie odpowiada do focenia Ślubów, Wesel czy imprez okolicznosciowych ? - po pierwsze AF tzn jego losowość (D800, D7000) dodatkowo w D800 dziwny brak ostrości bez względu za czas (serwis załamał ręce), jako że preferuję pracę na obiektywach stało-ogniskowych to focus shift stanowi poważny problem, brak cichego trybu (baardzo mi tego brakuje wiem że idealnie nigdy nie będzie ale Canon dał sobie jakoś radę - 5D Mark III), waga, cena obiektywów - tutaj cenna uwaga mojej drugiej połowy "ceny obiektywów w obu firmach są takie same tyle tylko że obie wyceniają swoje obiektywy na gramy
, rozczarowanie z serwisu Nikona w UK.
Myślę że z grubsza to wszystko. Od wczoraj testuję OMD E5 pożyczonego od kolegi. Jest dobrze ale i o kilka rzeczy będę chciał zapytać. Tak czy inaczej w domy postanowiono że Ricoh Gr będzie sobie szukał nowego właściciela a my sobie jakiego s Olympusa i tak przytulimy. Pozostaje kwestia jaki sprzęt do pracy?
Witam !
Wydaje mi sie, ze nieco przesadzasz albo sie nakreciles na zmiane systemu
Nie chce mi sie wierzyc, ze D800, D7000 maja az takie problemy z AF-em.
Z drugiej strony po co Ci cichy tryb do focenia Wesel i Imprez ?
Co do Canona 5D Mark III to focilem wczesniejszym modelem 5D Mark II i na AF nie mialem powodu narzekac![]()
Moze warto jeszcze na innych grupach dyskusyjnych porozmawiac z ludzmi i powaznie sie zastanowic nad
wyborem innego systemu albo pozostac w aktualnym.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak