Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Notebook do wszystkiego i z dobrą matrycą do 4K

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria
    Już tłumacze na stronie saturna znalazłem oferte za 5299 (w sklepie chyba 5499) 13,3 cala retina 8gb ram dysk 128 (wyprzedają bo wchodzą przeważnie nowe we kwietniu lecz model aktualny). Na forum mac wyczytałem co można uzyskać w saturnie aktualnie (pracownik saturna chyba z Katowic opisywał co można wynegocjować).
    Wiec do kierownika z cennikiem na negocjacje zaproponowana cena 4999zł wiec kupiłem. Przy kasie Pani zaproponowała zarejestrowanie paragonu w ich systemie i potem aby na stronie się zarejestrować blebleble wiec to zrobiłem bo paragony gubię i patrze następnego dnia wiadomość "dziękujemy za zarejestrowanie zakupu..." przyznaliśmy kupon na 249,98 .... na zakupy w internetowym sklepie saturna wiec lapek wyszedł 4750 jak za nowego maca pro z retina super

Cenik z forum MAC (pierwsza cena to ze sklepu internetowego a kolejna po rabacie chyba 6% lecz ja płaciłem ciut wiecej).
    Z tą listą poszedłem do sprzedawcy że w innym sklepie waszym to dają :

MJVE2ZE/A 4049 3806,06
    MJVG2ZE/A 4999 4699,06
    MF839ZE/A 5299 4981,06 (TEN MAM)
    MF840ZE/A 6349 5968,06
    ....

Dodam że pierwsze zdjęcia co obrobiłem super ekran daje rade mimo że ma tylko 13,3 cala a bateria pokazuje te 10h
    Ostatnio edytowane przez rafalik ; 8.03.16 o 00:33

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Wow
    Koleżanki i koledzy, myślę, że jak ktoś ma teraz chęć na MACa, to warto spróbować metodę Rafalika
    Ja jeszcze poczekam na kolejne głosy, ale jak udam się do jakiegoś większego miasta, to zobaczę czy też mi się uda coś wynegocjować

Przy okazji znalazłem jeszcze podobną ofertę chyba Twojego Maca rafalik: http://www.valuebasket.pl/pl_PL/main...ew/18152-AA-NA
    czasami mniej znaczy więcej..

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Bierz jabłuszko, same zalety, retusz wolę robić na większym ekranie, ale do całej reszty jest idealnym połączeniem jakości, wydajności i mobilności. No i nie ma irfana na jabłuszko, ale da się z tym, czy raczej bez tego, żyć
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Tylko dokup gwarancję jeśli to możliwe. To "tylko" apple.
    Jacek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    291
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yac Zobacz posta
    Tylko dokup gwarancję jeśli to możliwe. To "tylko" apple.
    ?????????????????????????????????????
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    japko ma gwarancję na rok, ja miałem to "szczęście" że ipad padł mi po gwarancji. A gdybym miał dokupioną to 500,- zostałoby w kieszeni.
    Jacek

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Kandydatów coraz mniej...
    Zaczynam myśleć o odrzuceniu warunku z matrycą, albo display portem, to poza ceną są najczęściej powody dla których sprzęt odpada...
    Obecnie najbliżej mi do następujących kandydatów:
    Asus UX303UB(lub nowy UX305UB, ale ten nie ma displayport)
    Lenovo thinkpad YOGA 14(da się znaleźć wersję zagraniczną poniżej 4k, ale nie ma DispalyPort, poza tym za granicą chwalona, u nas ekran wypadł średnio tj. poniżej 85% sRGB)
    Lenovo thinkpad YOga p40 lub 460 lub 260 (jeśli kiedykolwiek ich cena spadnie i matryca będzie OK, bo na razie za mało danych, wstępnie jest średnio, ok 80% sRGB to p40 byłoby wszystkim czego potrzebuje, a do tego niesamowicie wygodne w pracy codziennej, waga i rozmiar idealnie dla mnie, przy ASUSie trochę to wszystko wydaje się takie malutkie i delikatniutkie - udało mi się znaleźć jeden egz. 460 w cenie 4600,- reszta to cenowy kosmos)

APPLE musiałem odrzucić, ze względu na to, że w codziennej pracy potrzebuje WINDOWSa, czasem LINUXa czasem obu i dodanie do tego trzeciego systemu chyba by mi na dobre nie wyszło.

Czy ktoś z was używa czegoś innego, albo miałby propozycję nową?

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dell E7440 tylko z 1920x1080, ja mam Elitebooka 840 g1 z 1920x1080 ips i też jest ok.
    Pozdr.
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Dzięki, ciekawy ten Dell, w zasadzie ma wszystko co potrzeba, zaczynam szukać ofert, na razie same outlety są i sporo z tą gorszą matrycą, jeszcze raz dzięki, może w najbliższych dniach uda mi się coś więcej napisać

Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    nie mogę już edytować poprzedniej wypowiedzi, ale chciałem jeszcze dołożyć jednego kandydata:
    Toshiba Portege Z30-B

wg testu na notebookcheck matryca przekracza zasięg sRGB , do tego procesor i5-5200U, bardzo wytrzymała bateria, niewielka waga(tylko 1.2kg), możliwość konfiguracji RAMu do 16GB.

Wady: tej cenie do około 4000 można dostać wersję ze zintegrowaną grafiką HD5500, brak DP(ale jest chociaż HDMI),

Jeśli ktoś używał, widział, używa bardzo miło byłoby podzielić się opinią
    Dodatkowe pytanie czy ktoś z was może mi podpowiedzieć, czy do Lightrooma brak dedykowanej grafiki bardzo będzie przeszkadzał?