Widocznie inaczej sprawdzamy przepalenia. Jak pobiorę zdjęcie z serwera i porównam z tym co mam w komputerze to widzę różnicę. Jest to niewielka różnica, ale jest. Co do zabawy to masz rację. Liczy się spojrzenie ludzi na pracę i wcale praca nie musi być technicznie doskonała.
Piszę o obróbce bez przepaleń, o tym by starać się zrobić zdjęcia najlepiej jak potrafię, bo to wejdzie w nawyk i z każdą obróbką nasze zdjęcie będzie wyglądało lepiej.
Jak będziemy przygotowywać zdjęcie do druku, a będzie to zdjęcie duże np. A0 to potrzeba trochę nad takim zdjęciem popracować. Dlatego warto tutaj przy okazji zabawy o tym podyskutować.
Co do mojego zdjęcia to zauważyłem to co zrobiłem dopiero jak zdjęcia zostały umieszczone i poddane głosowaniu. Myślałem, że to serwer coś robi z tym, ale okazało się, że tylko moje zdjęcie jest tak złej jakości. Zacząłem dochodzić przyczyny i zrobiłem zdjęcie od nowa. I tak doszedłem do momentu w którym popełniłem błąd. To nauka dla mnie i warto było poszukać przyczyny.
To zdjęcia przepaleń z fotografii, jaką dzisiaj umieściłem w galerii.
Pierwsze zdjęcie pokazuje przepalenia z komputera, drugie z serwera![]()
![]()