Gdzieś na forum chyba optyczne.pl czytałem.
Kurcze waham się z tymi filmami jednak chcę filmować też trochę a to dziecko swoje a to jakieś wakacje ... ole i prosta obróbka filmu.
Ostatnio edytowane przez rafalik ; 22.02.16 o 00:15
tak to jest, człowiek naczyta się głupot i potem zamiast robić zdjęcia szuka dziur w całym. Potwierdzam, nie ma żadnych problemów z lakierem w E-M10.
Tak jak radził apz - wybrałbym Panasa. Niemniej dobrze wiedzieć, że ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm można kupić znacznie taniej razem z przejściówką niż wymieniona przez Ciebie kwota. Jest więc do rozważenia jako zakup budżetowy za kilkaset PLNów, przy czym o ile z AF jakoś można żyć, to obiektyw w mikrusami jest pokraczny, ciężki i praktycznie nieużywalny na statywie, co IMHO jest jego największym ograniczaniem.
Zastanawiałem się jeszcze troszkę nad aparatem gx7 ponieważ jak czytam olympus ma bardzo kiepskie opinie jeśli chodzi o filmy... Myślałem jeszcze o Olympusie EM5 mark II ale cena odstrasza i to mocno (kolega miał zniżkę ale kupon już wykorzystał na -25% bo może bym i rozważył bo wtedy coś koło 4200 wychodzi z obiektywem ale rabatu i tak brak wiec z akcesoriami i innymi obiektywami cena już wysoka) z drugiej strony wiem że jak się sprzedaje potem body to i tak się na nim najwięcej traci to nie są obiektywy. EM5 mark II ma jednak lepszą stabilizacje i możliwość podpięcia zew mikrofonu (wkurza mnie zawsze szum wiatru). Panasonic pod względem filmów wychodzi lepiej a zdjęcia podobny poziom. Jestem w kropce…
Postanowiłem wypożyczyć na weekend em 5 mark II i na spokojnie w domu sprawdzę sobie aparacik wtedy pewnie pozwolę sobie zadać nowe pytania![]()
będę miał zestaw 14-42 (naleśnik) + 75-300 II + 45 1.8 wiec troszkę sprawdzę działaniebędę wiedział co jak się zachowuje i najważniejsze sprawdzę aparat.
Koszt 100zł za 2 dni wiec uważam że ok (poza tym jak kupie coś w sklepie (poza aparatem mam nadzieje że przekonam ich na akcesoria inne fotograficzne to odliczają kwote)
To masz przekrój ogniskowych, a koszty ?? No cóż , gentelmeni je przemilczają, Za to zyskasz własną opinię czy po tych dwóch dniach nadal Cię ten sprzęt kusi. Powodzenia!
Gdzieś w sieci znajdziesz pewnie instrukcje obsługi body w pdf, to się przydaje![]()
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Nie dziękujeo kosztach wspomniałem ponieważ może ktoś czytając taki post również wpadnie na podobny pomysł
sprzęt zarezerwowany czekamy do weekendu![]()