Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Aparat do zdjęć i filmów

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez flamner Zobacz posta
    Zależało mi na subiektywnej opinii, typu: mam e-m5 mk ii, nie warto kupować olympusa jeśli zależy ci na filmowaniu i tyle. Od początku w sumie miałem takie nastawienie, ale chciałem się upewnić(bo w internecie krążą różne opinie, jedni chwalą inni nie) zanim definitywnie skreślę go z listy.
    Ale tak właśnie jest. Ja wybrałem E-M10, ale mnie zależało głównie na zdjęciach - filmuję bardzo rzadko, a i wtedy tylko typowo pamiątkowe ujęcia.

Jeśli zależy Ci na jak najlepszej jakości zdjęć i filmów to poważnie rozważ Sony. O ile tylko są tam pasujące Ci szkła to może to być najlepszy wybór.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Też tak uważam jak pisze MAF. Jak chcesz i do filmu i do zdjęć to bierz Sony. Jeżeli cena nie gra aż takiej roli to weź Sony A7S lub nowe A6300. Ewentualnie Panasonica GH4 albo coś mniejszego jeżeli ten jest zbyt duży.

Ja sam ostatnio też zastanawiam się nad aparatem który mi da dobrą jakoś filmów i zdjęć. Nie posiadam najlepszego zestawu który widać w stopce dlatego chodzi mi po głowie pierwszy Sony A7. Cena nie jest najgorsza, jednak cena obiektywów do tego systemu już nie jest taka fajna jak do m4/3 ze stajni Olka. Zastanawiam się też na Panasoniciem własnie GH4, ale jest on droższy od Sonego, a w nim jest FF. No i co tu wybrać?
    Olympus E-PL3 + 14-42mm, 12-50mm, 45mm, 40-150mm

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez flamner Zobacz posta
    Zależało mi na subiektywnej opinii, typu: mam e-m5 mk ii, nie warto kupować olympusa jeśli zależy ci na filmowaniu i tyle. Od początku w sumie miałem takie nastawienie, ale chciałem się upewnić(bo w internecie krążą różne opinie, jedni chwalą inni nie) zanim definitywnie skreślę go z listy.
    Do filmowania są w systemie GH4 i Black Magic Pocket Cinema Camera https://www.blackmagicdesign.com/pro...etcinemacamera. Wszystkie inne to substytuty u Olka jest nim E-M1 po ostatniej aktualizacji oprogramowania. A szkieł Ci u nas dostatek w zależnosci od głebokości kieszeni....
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    łódzkie
    Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    ja bym polecił jeszcze do filmów Panasa GX8

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kamol3 Zobacz posta
    Też tak uważam jak pisze MAF. Jak chcesz i do filmu i do zdjęć to bierz Sony. Jeżeli cena nie gra aż takiej roli to weź Sony A7S lub nowe A6300. Ewentualnie Panasonica GH4 albo coś mniejszego jeżeli ten jest zbyt duży.

Ja sam ostatnio też zastanawiam się nad aparatem który mi da dobrą jakoś filmów i zdjęć. Nie posiadam najlepszego zestawu który widać w stopce dlatego chodzi mi po głowie pierwszy Sony A7. Cena nie jest najgorsza, jednak cena obiektywów do tego systemu już nie jest taka fajna jak do m4/3 ze stajni Olka. Zastanawiam się też na Panasoniciem własnie GH4, ale jest on droższy od Sonego, a w nim jest FF. No i co tu wybrać?
    Szkieł do Sony mniej i droższe. Szczególnie te FF to już w ogóle kosmiczne ceny mają.

Trzeba zobaczyć czy to co Ci jest potrzebne da się kupić i w jakiej cenie. Generalnie największy problem jest z tele. Tutaj albo taki sobie 55-210 do APS-C, albo koszmarnie drogi 70-200 4.0 G do FF.

Można niby używać szkieł z bagnetu A przez przejściówki, ale do mnie te opcja nie przemawia.
    Zapraszam do albumu i galerii

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuje wszystkim za pomoc, ostatecznie wacham się jeszcze między lx100 który strasznie mi się podoba, a g7, który daje znacznie więcej możliwości(wymienne obiektywy, odchylany/dotykowy ekran, gniazdo mikrofonu).